witam.mialem niedawno problem jakim byl walniety przepływomierz.wymienilem go i moc wrocila i problem zniknąl jak reką odjął.lecz po paru dniach zaczalem wyczywac lekkie przerywanie w dostarczaniu mocy podzcas przyspieszania.takie delikatne drgawki...podobnie jak wczesniej gdy padał mi przeplywomierz.tyle ze taraz mam miesieczną przepływke wiec nie wiem jak by temu zaradzic.prosze o rady.pozdrawiam
Re: po wymianie przepływki wrociła moc lecz przerywa
Zamieszczone przez 3610koper
witam.mialem niedawno problem jakim byl walniety przepływomierz.wymienilem go i moc wrocila i problem zniknąl jak reką odjął.lecz po paru dniach zaczalem wyczywac lekkie przerywanie w dostarczaniu mocy podzcas przyspieszania.takie delikatne drgawki...podobnie jak wczesniej gdy padał mi przeplywomierz.tyle ze taraz mam miesieczną przepływke wiec nie wiem jak by temu zaradzic.prosze o rady.pozdrawiam
Na usta ciśnie mi się nastawnik w pompie do czyszczenia ale wiadomo jak to na odległość jest radzić cokolwiek nie widząc auta.
A jak wciśniesz mocniej pedał gazu to od razu przestaje szarpać i przyspiesza płynnie? Przy jeździe ustalonej z jednakową prędkością tez potrafi się tak dziać?
tak, przy rownej predkosci tez czasem przerwie jakby chwilowo.ale jak docisne pedał to czasem zlapie odrazu i zbiera sie plynnie a czasem przerwie z dwa razy na chwilke i sie zbiera albo raz a dluzej np z sekunde czy dluzej i zlapie i idzie normalnie..kurcze wkuza to bo boje sie ze cos powazniejszego sie stanie przez to wkoncu
tak, przy rownej predkosci tez czasem przerwie jakby chwilowo.ale jak docisne pedał to czasem zlapie odrazu i zbiera sie plynnie a czasem przerwie z dwa razy na chwilke i sie zbiera albo raz a dluzej np z sekunde czy dluzej i zlapie i idzie normalnie..k
Odepnij wtyczke od impulsatora na skrzyni biegow i sprawdz czy tez bedzie szarpalo.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
głownie na niższych obrotach.tak do 2tyś z tego co sie orietuje.wyzej jest raczej ok...a co do tej wtyczki to gdzie jej szukac dokladnie? i jakich objawow sie spodziewac w sensie czy jesli bedzie szarpac co to oznacza? i co jesli nie przestanie?
A jaką przepływkę kupowałeś ? Orginał czy jakiś zamiennik słabszy? Miałem kiedyś bardzo podobną sytuację i się okazało, że niestety zakupiony zamiennik mogłem sobie wsadzić w d.... Na początku było ok, ale właśnie po ok. 1,5 miesiąca jakby zaczął "gubić" moc. Po wstawieniu orginała problem się rozwiązał.
"Nieważne jak długo trenujesz,
najważniejsze jest to jak dużo energii i
zaangażowania wkładasz w kolejne próby
pokonania swoich słabości" - Mestre Bimba
Komentarz