cześć, poszukaj na forum bo zdaję się, że już było i ewentualnie załóż topik w odpowiednim dziale.
[O1] Przegub wewnetrzny czy uda sie mi go wymienic w garazu
Zwiń
X
-
[O1] Przegub wewnetrzny czy uda sie mi go wymienic w garazu
Witajcie, a wiec sprawa polega na tym iż w wymienianej skrzyni z tamtego roku tucze sie przegub, nie chce stracic znów skrzyni wiec postanowiłem wymienić przegub bo az strach jeździć .
Powiedzcie mi czy uda mi sie 'samemu' wymienić go w garazu za pomocą normalnych narzedzi ?
Czy procedura jest tak w przegubie zewnętrznym, na co mam uważać, na jakie niespodzianki mam sie przyszykować ?
-
-
procedura wymiany jest inna, i najlepiej jakbys mial prase do wycisniecia przegubu z polosi i powtornego wcisniecia. walenia mlotkiem nie polecam.
jesli jestes technicznie kumaty w stopniu powyzej sredniej to pewnie sobie poradzisz, ale rozwaz to, ze bedziesz to robil ze 3 X dluzej niz mechanik.....
jak sie upierasz to moge poszperac w swoich szpargalach nt obslugi/remontow i podrzucic na priv - uprzedzam ze moga byc w jezyku 'language' :szeroki_usmiechkazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rssprocedura wymiany jest inna, i najlepiej jakbys mial prase do wycisniecia przegubu z polosi i powtornego wcisniecia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marekzuZamieszczone przez rssprocedura wymiany jest inna, i najlepiej jakbys mial prase do wycisniecia przegubu z polosi i powtornego wcisniecia
moze jakies zdjecie wrzucisz ?kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
zgadzam sie - MOZNA to zrobic bez prasy (i nigdzie nie pisalem ze jest NIEZBEDNA), pod warunkiem ze sie rowno w przgub 'puknie'. jak sie zle puknie to ten pierscien pojdzie sie czochrac....a bez niego lepiej polosi nie skladackazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
Komentarz