ja patrzyłem jak jeszcze był C4, Forda Focusa combi, Seata Leona, Mazde 3, Corolle, Opla Astre III no i Magane Grandtour i kolejność Magane>Octavia>Corolla>C4>Astra
Zaletą maganki jest większa i nowocześniejsza kabina lepsze wykończenie, lepsze wyposażenie i jak dla mnie wygląd, ale wady to nieco cena wyższa, a za octavie w wersji ambiente mam naprawde niska cene wole nawet nie pisac jaka
Ja też rok temu przymierzałem się do Megane Grandtour i kabina wydawała się o wiele mniejsza niż w Octavii - nie jestem specjalnie wysoki (~186cm) ale wsiadając do Megane na miejsce kierowcy uderzyłem się w głowę... a siedząc z tyłu, zupełnie nie było miejsca na nogi. Regulacja wysokości fotela pasażera z przodu według sprzedawcy była dopiero w najwyższej wersji wyposażenia (w Octavii Ambiente jest), chociaż wg. samar.pl teraz jest inaczej.
Wtedy też mi Megane wychodziło jakieś 5-6 tysięcy niż Octavia w odpowiadającej wersji wyposażenia/silniku (bo jeszcze ESP i czujniki parkowania i cośtam...). No i większość konfiguracji Megane była dostępna od ręki a znaleźć taką Octavię jak chciałem było prawie niemożliwe - to też dawało do myślenia
kabina jest nieco nizsza to na pewno, ale roznica to 3-4 cm natomiast jak rozlozylem rece to o te 4-5 cm jest szerzej w magance, bo reka dotykalem oparcia od strony okna na fotelu pasazera w octavii, natomiast w megance reka zatrzymala mi sie w polowie fotela pasazera i mówie o przodzie. No i to taki test był, zeby nie bylo ze z miarka chodzilem bo nie chodzilem... dzisiaj żona się wypowie które auto jej sie wydaje przestronniejsze, to jeszczer zweryfikuję. Bardzo fajny jest ten system hands free ale z 2 strony octaia kusi, ale co bym nie wybrał nie bedę żałował.
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
Witam serdecznie mój problem jest taki ze podczas hamowania dochodzi szum w prawego koła...klocki sa jeszcze dobre tarcze względne,na łożysko tez mi to nie wygląda zawieszenie niedawno robiłem...jezeli chodzi o jazde to jest spoko nic nie szumi...mogło cos wpaść między klocek a tarcze?śladu na tarczy nie widac.pozdrawiam
Ja bym obstawiał klocki,patrzyłeś ten od wewnętrznej strony.Miałem tak,ale z tyłu,klocki niby ok,a obcierało i to nie przy każdym hamowaniu .Dopiero później zobaczyłem ,że klocek od wewnętrznej strony jest już do wymiany.
Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz jak pomogłem to daj punkcik sprzęgło od G 60
Komentarz