szumi prawe koło

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Eidos71
    RS
    • 2011
    • 2050
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

szumi prawe koło

Zamieszczone przez Hypnotoad_pl
    Zamieszczone przez kris75
    ja patrzyłem jak jeszcze był C4, Forda Focusa combi, Seata Leona, Mazde 3, Corolle, Opla Astre III no i Magane Grandtour i kolejność Magane>Octavia>Corolla>C4>Astra
    Zaletą maganki jest większa i nowocześniejsza kabina lepsze wykończenie, lepsze wyposażenie i jak dla mnie wygląd, ale wady to nieco cena wyższa, a za octavie w wersji ambiente mam naprawde niska cene wole nawet nie pisac jaka
    Ja też rok temu przymierzałem się do Megane Grandtour i kabina wydawała się o wiele mniejsza niż w Octavii - nie jestem specjalnie wysoki (~186cm) ale wsiadając do Megane na miejsce kierowcy uderzyłem się w głowę... a siedząc z tyłu, zupełnie nie było miejsca na nogi. Regulacja wysokości fotela pasażera z przodu według sprzedawcy była dopiero w najwyższej wersji wyposażenia (w Octavii Ambiente jest), chociaż wg. samar.pl teraz jest inaczej.

Wtedy też mi Megane wychodziło jakieś 5-6 tysięcy niż Octavia w odpowiadającej wersji wyposażenia/silniku (bo jeszcze ESP i czujniki parkowania i cośtam...). No i większość konfiguracji Megane była dostępna od ręki a znaleźć taką Octavię jak chciałem było prawie niemożliwe - to też dawało do myślenia
    kabina jest nieco nizsza to na pewno, ale roznica to 3-4 cm natomiast jak rozlozylem rece to o te 4-5 cm jest szerzej w magance, bo reka dotykalem oparcia od strony okna na fotelu pasazera w octavii, natomiast w megance reka zatrzymala mi sie w polowie fotela pasazera i mówie o przodzie. No i to taki test był, zeby nie bylo ze z miarka chodzilem bo nie chodzilem... dzisiaj żona się wypowie które auto jej sie wydaje przestronniejsze, to jeszczer zweryfikuję. Bardzo fajny jest ten system hands free ale z 2 strony octaia kusi, ale co bym nie wybrał nie bedę żałował.
    Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
    MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
  • grzesiek022
    Classic
    • 2010
    • 22

szumi prawe koło

Witam serdecznie mój problem jest taki ze podczas hamowania dochodzi szum w prawego koła...klocki sa jeszcze dobre tarcze względne,na łożysko tez mi to nie wygląda zawieszenie niedawno robiłem...jezeli chodzi o jazde to jest spoko nic nie szumi...mogło cos wpaść między klocek a tarcze?śladu na tarczy nie widac.pozdrawiam

Komentarz

• leszekmw
      RS
      • 2005
      • 5356

grzesiek022, dobrze te klocki obejrzałeś :?:
      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
      GVI 1.4TSI
      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• sebu
        L&K
        • 2008
        • 1304
        • Octavia II (1Z3)
        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
        • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Ja bym obstawiał klocki,patrzyłeś ten od wewnętrznej strony.Miałem tak,ale z tyłu,klocki niby ok,a obcierało i to nie przy każdym hamowaniu .Dopiero później zobaczyłem ,że klocek od wewnętrznej strony jest już do wymiany.
        Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
        jak pomogłem to daj punkcik
        sprzęgło od G 60

Komentarz

Pracuję...