Zamieszczone przez fernando
[O1] Wymiana sondy lambda
Zwiń
X
-
[O1] Wymiana sondy lambda
Dziś podłączyłem Octavie pod kompa i wywaliło mi dwa błędy z sondą lambda. Pierwszy to brak podgrzewania, a drugi to nie zrozumiały sygnał. W lutym przed zakupem auta byłem w ASO i tam ponoć sonda była ok. Jak po miesiącu wstawiałem gaz, to gazmajster mi powiedział że trza sonde wymienić. To możliwe że tak szybko padła ?
Znalazłem na allegrogo dwie sondy :
klik 1
klik 2
którą wybrać, i czy sam dam radę ją wymienić ( w astrze sam wymieniałam bez problemu).
-
-
autor - zmien gazownika.
mnie teez wmawial ze sona padake zaliczyla az wydalem 460 pln na oryginala /bo w AQY tylko oryginal najlepej dziala/ zeby znow zobaczyc blad. dopiero kol.HUWE z naszego forum powiedzial i pokazal co zaczarowac w instalacji LPG i jak reka odjac.pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
troche bedzie trudno aleee moooze sie udac
mozna sie dostac od komory silnika / przynajmniej w AQY/ ale problem moze stanowic zlacze elektryczne .pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
Witam mam małe pytanko czy sonda może odpowiada za nierówną pracę samochodu jak jest zimny gaśnie mi ze 3 razy, ale po rozgrzaniu (przejechaniu 1 km) jest wszystko ok równo pracuje i nie skacze. Napięcie na sądzie pokazuje 1,48v. Wdzięczny będę za fachową poradę. A Auto ma gaz sekwencje IV.
Komentarz
-
-
Tyle pokazuje multimetr czy VAG? Sterownik LPG jest pewnie podpięty pod sonde i to może ecu wprowadzać w bląd. Sama sonda nigdy takiego napięcia nie da - jakby nie była bogata mieszanka wiec coś do niej podpięte psuje. Co do gaśniecia to prędzej bym się przyglądnął czujnikowi temperatury wody
Komentarz
-
-
właśnie nie mam pojęcia co pierwsze wymieni czy sondę czy czujnik, tak myślałem że gaz jest podpięty pod sondę bo odrazu po podłączeniu gazu pokazało błąd, ale podobno jest w sondzie jakiś podgrzewacz i jak on padnie są podobne objawy. Sondę wykręciłem i nie była wymieniana od nowości bo jest 98 r na sondzie, auto ma 205 tyś km, a podobno sonda wytrzymuje 170. I tak nie wiem czy sonda czy termostat.???? :cry:
Komentarz
-
-
Chcesz to auto naprawić czy wymieniać na pałe i wydawać pieniądze? Najpierw sprawdz podzespół, poźniej wymieniaj.
O termostacie mowy nie było tylko o czujniku temperatury.
Sonda nie ma określonej trwałości - mam Felicie, który ma prawie 200kkm na liczniku z czego 100kkm na gazie i sonda jest fabryczna.
Komentarz
-
-
wiesz przepustnica czyszczona teraz chodzi bardzo dobrze , świece i perzwody mają około 3 m-c wszystko ngk, filry wszystko powymieniane żadnych błędów nie pokazuje, nieraz na vag-u pokazuje błąd sądy sporadyczny ale to podejzewam od gazu bo gazownicy ingierują w sonde, faktycznie nie termostat tylko ten czujnik z wtyczką (4 przewody)
Komentarz
-
Komentarz