witam koledzy ma ktoś namiar na dobra firmę obszywającą kiery z okolic warszawy ?
czytałem trochę na forum
najlepiej by mi pasowało jeśli firma by to robiła na poczekaniu albo obszywała bez zdjęcia kiery była wzmianka coś o Ursusie koło wawy ale chodzi mi o aktualne nr telefonów będę wdzięczny
Witam, mamy juz Octavie ponad rok, kupiona byla w marcu tamtego roku i mam pare pytan
1) Czy to norma ze przy zbyt malych obrotach jak samochodem telepie to w tylnych dzrzwiach po stronie pasazera slychac zgrzytanie i drzenie plastiku:/?
2) Czy wam 1.4 TSI tez tak szybko sie nagrzewa silnik?
3) Mamy Climatronic, co ile trzeba go napelniac i wymieniac filtry? Bo tak jakby srodkowy nawiew przstal dzialac a ostatnio bardzo smierdzialo w samochodzie.
1) Czy to norma ze przy zbyt malych obrotach jak samochodem telepie to w tylnych dzrzwiach po stronie pasazera slychac zgrzytanie i drzenie plastiku:/?
Chyba nie jest to normą, u mnie nie telepie autem, ani nie słychać zgrzytania
Zamieszczone przez maciek30_pl
Nie wiem co to znaczy dla Ciebie szybko. Dla mnie ten silnik długo się nagrzewa, przekonałem się o tym ostatniej zimy.
Zamieszczone przez maciek30_pl
3) Mamy Climatronic, co ile trzeba go napelniac i wymieniac filtry? Bo tak jakby srodkowy nawiew przstal dzialac a ostatnio bardzo smierdzialo w samochodzie.
Cóż, każdy powie Ci pewnie co innego, jak już śmierdzi to z pewnością trzeba ją odgrzybić, przy okazji sprawdzą poziom czynnika. Ja robię to raz do roku.
Dzieki Telepie tzn jak przy 10km/h wrzucisz 3bieg i on tak drzy troche i wtedy skrzype. Skoda momentalnie rozgrzewa mi sie do ok 90stopni i tak zostaje. To sie dzieje na odleglosci gdzie Clio 1.2 ledwo o jedna kreske temp wzrasta
Dzieki Telepie tzn jak przy 10km/h wrzucisz 3bieg i on tak drzy troche i wtedy skrzype. Skoda momentalnie rozgrzewa mi sie do ok 90stopni i tak zostaje. To sie dzieje na odleglosci gdzie Clio 1.2 ledwo o jedna kreske temp wzrasta
Telepie ponieważ nie możesz przy 10km/h wrzucać trójki :!: :shock:
No chyba że wspierasz charytatywnie serwisy :wink:
maciek30_pl, a powiedz mi a na 5-tym biegu z jaka predkoscia jezdzisz?? nie pomysl że sie nabijam serio, tylko może ktos zle cos ci wytłumaczył, albo za powaznie wziołes do siebie ekonomiczna jazde.
Jeśli powyżej 40km/h na 3 biegu cos by cie tam drgało tak samo to wtedy sie zastanow co jest nie tak, samochod nie jest przystosowany do takich "przełożen" przy takich predkosciach, no chyba że masz Mercedesa Sprintera z np: 96'r (Diesel), to możesz i z 5-tki ruszac.
kurde ale to nie o to z ta 3 chodzilo;p tylko tak bardzo obrazowo chcialem poprostu jak mam bieg wrzucony i po puszczeniu sprzegla sie tocze a obroty sa okolo 1300-1500 zanim turbina sie zalaczy to go telepie. Na 5 jezdze od 80 do 100-120 albo i wiecej, jak sie chce toczyc bo nieda sie wyprzedzac to przy 100 juz 6 a jak da sie wyprzedzac to i raz sie 4 ostala przy 110 :diabelski_usmiech Z tym Climatronikiem jade jutro do Łeczycy do serwisu, raz zasmierdzialo jak by sie przewody jaraly i tego samego dnia radio sie samo na vol 26 wzielo nie wiem czemu;/ chyba zwariowal a teraz nie grzeje cieplym, tylko zimnym ciagle, sa rozne poziomy zimna ale zawsze to zimno
Byłem w Łęczycy w serwisie w środę i wszystko jest ok, oprócz prowadnicy pałąka od zagłówka w fotelu pasażera. Jest luźna i lata powodując skrzypienie Dziękuję za podpowiedzi
A tak z innej beczki nie wie ktoś jak wygląda sprawa zagazowania tego silnika?
maciek30_pl, z tego co mi wiadomo, to wyglada tak że, silnika z TURBO na dzien dziesiejszy nie zagazujesz. Do zagazowania jest 1.6 w Skodzie (bez turbo) .
W mojej Octavce przy temperaturze zewnętrznej ok. 20 stopni silnik osiąga temperaturę 90 stopni po 2-3 km. Za to w zimie w korkach przy temperaturze ok. -10 trudno jest osiągnąć 90 stopni.
Komentarz