Zamieszczone przez cycek
Silnik 90KM
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Witam !!!
Może octi dobre autko, ale sa lepsze !!!
Moja tak jak opisie; używam raczej na trasy /w terenie tłukę 23 letniego golfa 1,6TD/ octi ma na liczniku ponad 200kkm, niestety przeszła wszystkie choroby skody : zatarte wycieraczki, padł czujnik temp, - ASO walczyło z termostatem, polceicał licznik - problem rozwiązany na forum, ale mnie stało sie to wcześniej, przy 200 dwumasa dała znać o sobie, no i sławna wcześniej przepływka - oryginał poleciał przed 100 kkm, ale w sumie jest oszczędna i nie taka ostatnia w osiągach !!!! podpisuje sie, pod tym że AGR to udany silnik !!!sahib
Komentarz
-
-
cycek, ja chyba też :twisted:...nie ma to jak Octavia :drive:
>>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<
Komentarz
-
-
Zacznij od kontroli ciśnienia powietrza w oponach i sprawdzenia filtra powietrza. Rozmiar i rodzaj zastosowanych opon ma duże znacznie na poziom spalania. Dużo zależy też od tego co wozimy w bagażniku :PSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
różnica pomiędzy kompem a laniem pod korek to 0,5l na 100km, spalanie po mieście z tankowania 5,5 - komputerowe 5,0 - jazda 12 km do pacy i tyle spowrotem, na trasie prze jezdzie do 95 =km/h - komputer pokazuje 3,9 odcinek bydgoszcz - malbork, jezeli jade autostrada 130 to tak 5,2l, tak czy inaczej na baku robie 980-1040 km
Komentarz
-
-
rob555, z kompa i tankowań. Wychodzi max 0,2 l różnicy, więc wiarygodne. Jeśli się jeździ na piątce, to spalanie bardzo spada Na niższych biegach jest wyższe, wiadomo. Oczywiście na odpowiednich obrotach, a nie żeby autem szarpało Mnie wychodzi średnie spalanie na poziomie 4,74 l/100 km z tankowań - po 6200 km przejechanych (Warszawa i okolice + czasami kilkaset km w trasie)....nie ma to jak Octavia :drive:
>>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<
Komentarz
-
-
ja dostałem AGRa po koledze alfee , i jeżdze nim ździebko ponad rok... z silnika jestem zadowolony, jedynie po co otwieram maske to żeby dolać płynu do sprysków.... spalanie znikome , zresztą masz w mojej sygnaturce motostat, to se możesz przejrzeć ile to źre..... motor ma nakulane 220kkm i wszystko jak narazie z nim w porząchu..... tylko olej wymieniać i filtry kiedy trzeba i sie nie martwić....
mi spalanie wzrastało tylko w takich czasach , ze bardzo mało jeździłem i praktycznie czesia pokonywała krótkie trasy , no to wtedy spalanie wzrastało do 6 l
przy normalnej jeździe gdy przeciętnie robie ok 2kkm na miesiąc to spalanie w granicach 5,5 do 5.8 litra ... nawet przy butowaniu....
Komentarz
-
-
Witam
trochę po czasie ale wątek jest bardzo interesujący...
Moim AGR - em na baku udaje mi się zrobić od 950 do ponad 1100 kilometrów.
Ale najlepszy wynik jaki uzyskałem to 3.3 litra od parkingu w Witowie do Nowego Targu... Ale fakt - starałem się aby ten wynik uzyskać, czyli cały czas na biegu z góry itp.
Pozdrawiam wszystkichsofix
Komentarz
-
-
ja po małych modach na 130 KM ostatnio z Gliwic do Łodzi miałem spalanie 3,5L(bez trudu do uzyskania) w mieście nie schodzi poniżej 6 , teraz po zmianie felg na 18 nie wiem jeszcze jak dużo wzrosło, ale powiem ze moim AGR nie jedna 130 przejechałem
ps. ostatnio jak dałem w palnik miałem na zegarach spalanie 50+LByła O1 i Superb 1 jest AUDI S3 8L Quattro
Jest 235 KM kolejne konie czekają
Nowy Projekt http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=84113
http://www.pro-tune.pl - Polecam
Komentarz
-
-
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-