Witajcie - mam nie maly dylemacik, a dokladnie moj Tata. Temat dotyczy coprawda FABII 2, ale nie specjalnie odbiega od Octavii.
Otoz ni stad ni z owat przestal wyswietlac wyswietlacz centralny (ten od paliwa, kilometrow, komputera itd itd) w zegarach w rocznej FABII 2. Udalem sie wiec do serwisu - "fachowcy" z ASO cos tam stukneli, pukneli (oczywiscie to tajemnica) i dziala.
Ale mam w zwiazku z tym dwa pytania:
1. Czy to sie juz komus zdarzylo (moze wlasnie w FABII a moze tez w Octavii)?
2. Mam wrazenie ze po tej "naprawie" ten wyswietlacz zachowuje sie inaczej - po przekreceniu stacyjki od razu pojawia sie "ramka" od paliwa i kilometry a po okolo 2 sekundach slychac cichutke "pstryk" jakiegos przekaznika i dopiero pojawia sie stan paliwa. Mam wrazenie ze poprzednio cala tresc wskakiwala od razu.
Moze mimo ze macie Octavki ktos z Was spotkal sie z takim przypadkiem.
Nic nie pukneli i nie stukneli, tylko zdjęli klemę na moment. Zestaw działa napewno tak samo tylko mu się bardziej przygladasz i sobie wkręcasz, że jest coś inaczej. NIestety nie ma na to obecnie żadnego rozwiazania, jak się zdarzy, niestety trzeba na moment zrobic autku przerwę w zasilaniu
Na początek witam Wszystkich. To jest mój pierwszy post.
Ja w swojej Octavii 1,9 TDI z 2006 roku mam podobny problem z wyświetlaczem centralnym, tzn. u mnie on czasami robi coś takiego jakby zmniejszał obszar wyświetlania o połowę w pionie. Objawia się to tym, że na ok. sekundę wszystkie informacje na wyświetlaczu zostają ściśnięte na lewej połówce wyświetlacza - robią się mniej wyraźne, a na prawej połowie pojawiają się zakłócenia coś jakby śnieżenie w telewizorze przy braku sygnału. Czasem jest tak, że w ciągu tygodnia wyświetlacz działa idealnie, a nieraz podczas 20 minutowej jazdy potrafi się tak zachowywać kilkanaście razy. Raz nawet się wyłączył całkowicie na ok 2 sekundy.
Może ktoś wie w czym problem i jak sobie z nim poradzić?
Pozdrawiam.
Błażej
Komentarz