Zamieszczone przez lukanio63
[O1] Wymiana nagrzewnicy
Zwiń
X
-
[O1] Wymiana nagrzewnicy
Spytaj się kolegi Andrev czy warto się rozglądać za TDCI z tej generacji. Szczerze mówiąc ja sobie odpuściłem ze względu na dosyć często padające wtryski. Ogólnie CR Fordowi nie wyszedł. Być może teraz już poprawili (zmienili dostawcę wtrysków).Tagi: Brak
-
[O1] Wymiana nagrzewnicy
Mam dwa szybkie i proste pytania dotyczące wymiany nagrzewniczki. Czy idzie to zrobić samemu w garażowych warunkach, czy lepiej dać sobie spokój i oddać mechanikowi? Ile mniej wiecej czasu i kasy rezerwować na wymiane. Dzięki serdeczne
-
Jeśli wymiana wygląda tak samo jak w Audi A3 to można próbować samemu. Ale nie polecam - naprawdę trzeba wypruć całą dechę. Po kolei wszystko wylatuje z auta, kiera, deska, wszystko. Generalnie mi robił to szwagier mechanik i zrobił to naprawdę dobrze bo nic w audi nie trzeszczało. Ale zajęło mu to cały dzień. Mechanicy na słowo nagrzewnica z reguły twierdzą że nie mają terminów wolnych :diabelski_usmiech*1B1B*1.8T*4x4
*1B1B*1.9T*DSG
Komentarz
-
piotrek1926, dosyć skomplikowana operacja. Jeśli oddasz do mechanika to patrz mu na ręce bo czasami wychodzą ładne klocki
Polecam robić to samemu choć czasowo będzie długo ale przynajmniej zrobisz dla siebie, porządnie
no i zaoszczędzisz nieco grosza
Komentarz
-
-
takZamieszczone przez igimmmwitam a przy wymianie nagrzewnicy trzeba spuszczac plyn z klimy
Komentarz
-
Przerabiałem temat wymiany nagrzewnicy osobiście, także mogę coś powiedzieć
Najpierw pojechałem do fachowców od klimy, wyciągnęli czynnik , potem przy ponownym nabiciu miałem taniej o koszt czynnika. Następnie 1,5 dnia rzeźby, ale myślę że warto zrobić to samemu, ponieważ robisz to dla siebie i robisz dokładnie. Jeżeli chcesz więcej info zapraszam na priv.
Tutaj opis problemu jaki miałem z nagrzewnicą:
// Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
------------------------------------------------------
Komentarz
-
Komentarz