cos slychac jakby luzne,niedokrecone bylo(metaliczny dzwiek)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gmorpi
    Drive
    • 2011
    • 85

Projekcyjne wsadzają. Ja dostałem telefon, że auto zostanie wyprodukowane tydzień wcześniej więc jest extra.
    Sprzedam czołg stan idealny - Łada 21072 :-)
    http://otomoto.pl/oferta/lada-2107-b...tml#73bf5f01c7
  • listek7
    Classic
    • 2010
    • 17

witam mam O2 2006 1.9TDI WLASNIE ja zczipowalem 2 tyg temu,mam problem lub tez to mala usterka,po odpaleniu na wolnych obrotach z pod maski slychac dzwiek jakby jakas sruba byla luzna(metaliczny)szukalem od gory od spodu wszystko gra,moze to byc jakis problem z silnikiem?,moze jakies skutki po tuningu albo....?a ostatnie tankowanie zalalem lepszego paliwa,moze ktos pomoze please....,bo jak cos mi stuka,puka to spac nie moge,a za miesiac wybieram sie do kraju autkiem,dzieki z gory

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Na początek do sprawdzenia, czy plastikowa pokrywa silnika nie dotyka ( w górnym lewym rogu ) zaworu EGR. Druga rzecz to sprawdź, czy plastik wlotu powietrza ( pomiędzy filtrem a przednim wzmocnieniem nad chłodnicą ) nie jest luźny i nie obija się o blachę wzmocnienia.

No i oczywiście rozumiem, że jak "z pod maski" to ewidentnie z komory silnika, tak? Pytam, bo w OII brzęczenie lubi też pochodzić ze środkowego, górnego schowka na desce i jak się siedzi jako kierowca to czasami można odnieść wrażenie, że to dochodzi gdzieś z głębi, z przodu...

Możesz też spróbować mojego sposobu "wyszukiwania" takich "brzęczków". Na wyłączonym silniku, otwierasz maskę i uderzasz energicznie pięścią w poszczególne elementy np. w przednie wzmocnienie ( tam gdzie jest zamek klapy ), w obudowę filtra powietrza itd. Zlokalizowałem w ten sposób już kilka wnerwiających odgłosów...
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• b707
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1272

Warto też sprawdzić wydech... u mnie taki metaliczny dźwięk z silnika okazał sie uszkodzonym mocowaniem wydechu:P
        pzdr
        Adam

Komentarz

• listek7
          Classic
          • 2010
          • 17

no,sprawdzilem wszystko pod maska,zostalo mi jeszcze zobaczyc elementy tlumika,juz w pon,jade na warsztat do mechanika bedziemy szukac,dzieki za podpowiedz,pozdr

Komentarz

Pracuję...