Problem Centralny Zamek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • slawekg
    Classic
    • 2010
    • 15

Problem Centralny Zamek

Mihau Na ciepłym silniku również? Bo jak dobrze pamiętam mówiłeś, że po rozgrzaniu wszystko znika.
    Pozdro: slawek
  • Frag
    Classic
    • 2009
    • 34

Problem Centralny Zamek

Koledzy popsuł się centralny, kontrolka na kluczyku działa (bateria wymieniana około 3 miesięcy temu), posiadam tylko jeden komplet kluczyka, terez zamykam samochód recznie, jeszcze kilka dni temu czasami reagował a teraz już całkiem padło, koledzy od czego zacząć
    Pozdrawiam Frag

Komentarz

• mozgi
      L&K
      • 2009
      • 1127
      • Octavia I (1U2)
      • AKL 1.6 MPI 101 KM

Re: Problem Centralny Zamek

Zamieszczone przez Frag
      Koledzy popsuł się centralny, kontrolka na kluczyku działa (bateria wymieniana około 3 miesięcy temu), posiadam tylko jeden komplet kluczyka, terez zamykam samochód recznie, jeszcze kilka dni temu czasami reagował a teraz już całkiem padło, koledzy od czego zacząć
      jesteś z Warszawy, wiec jak nie będziesz wiedział co masz robić to może podjedź, zadzwoń tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25339
      ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
      Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

• Jeżyk
        Rider
        • 2009
        • 691

Frag, a próbowałeś tak jak w instrukcji pisze po tego typu problemach zaadaptować kluczyk? Spróbuj nacisnąć któryś przycisk na pilocie TYLKO RAZ i w ciągu minuty otworzyć samochód kluczykiem. Może to Ci pomoże, kto wie?
        Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• piernik
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2007
          • 975
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

A jakiej firmy masz alarm?? U mnie podobny problem z alarmem firmy CEL skończył się 4 dni temu na wyrzuceniu starego alarmu - padła centralka.

Komentarz

• NorMan2
            Drive
            • 2010
            • 63

Zamieszczone przez piernik
            A jakiej firmy masz alarm?? U mnie podobny problem z alarmem firmy CEL skończył się 4 dni temu na wyrzuceniu starego alarmu - padła centralka.
            Z tego co kolega pisze to alarmu nie posiada. Jak udaje mu się otworzyć drzwi z kluczyka bez problemu to raczej ma sam centralny.

Frag, ja bym rozpoczął od próby adaptacji Kluczyka tak jak wspomniał kolega Jeżyk. Jeśli to nie pomoże to VAG i zobaczyć czy moduł komfortu wywala jakieś błędy - jeśli nie masz dostępu do kabelka to zorientuj się kiedy masz jakiegoś spota w okolicy i podjedź. Na bank ktoś będzie miał lapcia ze sobą to Ci pomoże. Może tylko strzelił bezpiecznik ?.

A działają Ci szybki/lusterka poprawnie ? Bo czasami się zdarza że przetrą się przewody w "słoniu" pomiędzy drzwiami a budą wtedy nie działa centralny/szybki/lusterka etc.

pozdrawiam

Komentarz

• piernik
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2007
              • 975
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez NorMan2
              Jak udaje mu się otworzyć drzwi z kluczyka bez problemu to raczej ma sam centralny.
              ale czy jesteś pewne tego o czym piszesz :wink: , mi padła centralka alarmu, pilot od centralnego mrugał do mnie diodką, mogłem otworzyć auto z kluczyka ale alarm zazbroił imo i nie dało rady odpalić klekota. Po prostu alarm włączając się zazbrajał imo i tyle.

Komentarz

• NorMan2
                Drive
                • 2010
                • 63

piernik, może źle zrozumiałem post, ale z mojego rozumowania wynika że od kilku dni występuje ten problem więc auto pali i jeździ...bo albo że codziennie idzie go otworzyć i liczy na szczęście że może teraz zapali.

Komentarz

• Frag
                  Classic
                  • 2009
                  • 34

Koledzy dziękuję za info , musiałem zaprogramować kluczyk i problem się skończył
                  Pozdrawiam Frag

Komentarz

• Jeżyk
                    Rider
                    • 2009
                    • 691

Frag, zaprogramowałeś czy adaptowałeś?
                    Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

Pracuję...