Drzwi i ich regulacja.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nadol93
    Classic
    • 2010
    • 31

Drzwi i ich regulacja.

Auto nie idealne, pewne rzeczy bym inaczej zrobił, ale zdecydowanie przyjemniejsze i z większym smakiem zrobione niż ulepy ze zdjęć na górze strony :wink:

miguello, dzięki, cena tej dokładki bardzo przystępna bo nowa w ASO 162 zł kosztuje

RALF, jakbyś chciał tu jest więcej zdjęć:
  • lukanio63
    Ambiente
    • 2009
    • 202

Drzwi i ich regulacja.

Przednie drzwi w mojej O1 sa chyba troche opuszczone. Zeby je zamknac trzeba troche mocniej "trzasnac", natomiast tylne wystarczy leciutko popchnac. Myslicie ze to wina opanietych drzwi, a moze zamek jest juz wyrobiony? Czy da sie to jakos wyregulowac?
    Jest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
    Byla: Skoda Octavia 2 Laurin & Klement Estate
    Superstar 3900 + Sirio Megawatt 4000

Komentarz

• Jeżyk
      Rider
      • 2009
      • 691

lukanio63, zaglądnij TU jest tam opisany podobny problem i sposób regulacji drzwi. Może nieco radykalny miejscami ale skuteczny. :wink: Poza tym był jeszcze gdzieś opisany problem z twardymi uszczelkami niszczącymi lakier i ich wymianą.
      Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• laurin
        Rider
        • 2009
        • 727

A ja nie mam luzów tylko od jakichś 2 tyg drzwi kierownika ciężko się uchylają.

Popsikałem to na szybko jakimś siuwaksem i delikatnie lepiej - gdzie porzadnie posmarować??

Komentarz

• Angel
          Rider
          • 2008
          • 503
          • Octavia III combi (5E5)
          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM
          • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

laurin, Zawiasy. Środkiem penetrującym BERNER. Nie odparowuje i zostaje tam gdzie dotrze. U mnie pomógł na ciężko chodzące drzwi w felicii
          Skoda Octavia Combi 2012 elegance 2.0 TDi 140 KM 320Nm

Komentarz

• lukanio63
            Ambiente
            • 2009
            • 202

Jeżyk, dzieki za podpowiedz. Musze cos pomyslec nad tymi drzwiami bo mnie strasznie irytuja. Zastanawiam sie jeszcze jak sprawdzic luz na zawiasach? Czy wystarczy sprobowac je uniesc i na wyczucie sprawdzic luzy?
            Jest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
            Byla: Skoda Octavia 2 Laurin & Klement Estate
            Superstar 3900 + Sirio Megawatt 4000

Komentarz

• Jeżyk
              Rider
              • 2009
              • 691

lukanio63, pewnie wystarczy. Jak cokolwiek wyczujesz przy różnych położeniach drzwi to jakiś luz będzie na pewno. A wtedy modlitwa żeby się to dało prosto zrobić.
              Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

Pracuję...