[O1] Przekaźnik pompy paliwa J17

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dareczek82
    Classic
    • 2007
    • 25

Zamieszczone przez marbab
    _JJ_, strone temu arci9, opisuje co chodzi i jak w S2 a to to samo co O2 FL
    No i albo miał zepsuty sprzęt, albo starszy jeszcze formalnie nie współpracujacy z CAN, albo to cudo z CAN nie współpracuje w ogóle wbrew temu jak to cudo jest reklamowane.
    Dla mnie brak OPS i klimatyzacji to ewidentny brak integracji po CAN. Starsze gold edition, których swoją drogą ciągle pełno na Alledrogo, nie współpracowały z CAN i tam jakoś integracja z kierownicą inaczej była rozwiązana. Albo arci9-emu wcisnęli stary model jako nowy albo ta sztuka była wadliwa albo urządzenie nie jest zgodne z opisem. Z wypowiedzi arci9 nie mogę wywnioskować, który z tych problemów zaistniał.
  • b707
    L&K
    S_OCP Member
    • 2006
    • 1272

Wyskakuje błąd jak w tytule...
    J17 to przekaźnik pompy paliwa... mała czarna kosteczka z liczbą 409 i numerem 1J0 906 383 B.

Dzowniłem do ASO zarówno Wiamr jak i PolMot i tylko na zamówienie a cena ~196zł o_O

Popatrzyłem na allegro i są ale tylko z demontażu... problem jest taki że są tylko wersje bez literki B na końcu.
    np taki:

Noby wszystko jedentyczne jak w moim poza tym że jak jest schemacik na boku to umnie pod 7ką po lewej stronie nie ma liczby 50 :roll:

I teraz niwiem czy ten jest ok czy nie.
    żal troche wywalic 196zł i odkryć że to nie przekaźnik...
    Miał ktoś z tym juz doczynienia?
    Auto czasem potrafi nie odpalić lub podczas jazdy zachowuje sie jakby przekaźnik wyłączał pompe paliwa.
    pzdr
    Adam

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

b707, ten przekaźnik jest chyba rozbieralny. Zdejmij obudowę, zobacz czy styki są czyste, czy na płytce nie ma jakiś "zimnych lutów", pękniętych ścieżek itp. Jak sam nie masz do tego "smykałki" to zajedź z tym do jakiegoś elektronika/serwisu RTV to Ci to przejrzą "za piwo"... Jak chcesz to możesz podjechać w ciągu dnia do mnie ( Ursus ) to zerknę od ręki...
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

Pracuję...