[O1] Olej w przewodzie powietrza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ad225
    Drive
    • 2010
    • 79

Właśnie nie wiem czy lepszy będzie stacjonarny czy może przenośny montowany np. na osłonę przeciwsłoneczną. Parkuję pod blokiem więc za każdym razem bym musiał chować taki zestaw do schowka albo zabierać ze sobą. Druga sprawa to ładowanie. Taka przenośkę trzeba co jakiś czas ładować.

[ Dodano: Sob 20 Lis, 10 23:39 ]
    Zamieszczone przez shok
    Ja mam zestaw do ucha za 100zł Nokia i jak ktoś dzwoni to sobie go wkładam do ucha-jest non stop na czuwaniu.Tanio i skutecznie.
    Jaki masz model słuchawki i co jaki czas musisz ją ładować? Ja mam słuchawkę Nokia BH102 i jest baaardzo niewygodna nie mówiąc już o jakości rozmów.
  • ahmed799
    RS
    • 2009
    • 6871
    • Ford

Dzisiaj chciałem zobaczyć jak wygląda czystość przepustnicy, bo jak odpalam auto na zimnym silniku to nim trzęsie i gaśnie tak jakby ciągnął gdzieś lewe powietrze. Zdjąłem przewód powietrza idący od filtra powietrza do przepustnicy i ku mojemu zdziwieniu :shock: jest w nim trochę oleju. Skodinka na dzień dzisiejszy ma przebieg ponad 286 kkm. Zastanawiam czy to normalne, że ciągnie tam olej. Może ktoś udzieli mi jakiejś podpowiedzi??

филип
    Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• wita00
      Drive
      • 2009
      • 58

Zjawisko całkiem normalne - jest to olej który dostaje sie tam w postaci mgiełki odmy z "odpowietrzenia" pokrywy zaworów i następnie skrapla sie na ściankach dolotu, dalej jak sie nie ma zatkanego egr następuje jego nagarowanie w kolektorze dolotowym i następuje jego stopniowe zaklejanie. Jak chcesz mieć suchy i czysty dolot to polecam znaleść na forum jak sie to robi - jest pare sposobów jak odeseparować olej z odpowietrzenia lub puścić całkiem poza samochód, z czego ekolodzy niebędą zadowoleni :lol:
      Wykres: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=529337#529337

Komentarz

Pracuję...