Ostatnio mam taki problem: moje autko ma spadek mocy. Po odpaleniu (pali na dotyk) zauważyłem w przewodzie paliwowym biegnącym od filtra do pompy spienione paliwo. Po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów w przewodzie widzę więcej powietrza niż paliwa, ale silnik nie gaśnie. Dwa miesiące temu wymieniałem filtr paliwa i dałem nowy trójnik z nowymi oringami, więc wykluczam w tym punkcie nieszczelność. Na poprzednim filtrze zbierała mi się minimalna ilość paliwa, myślę że wynikało to z nieszczelności na trójniku, ale wtedy autko jechało normalnie. Obecnie filtr jest suchutki. Podejrzewam nieszczelność na wężykach paliwowych, ale nie mam zielonego pojęcia jak to wyczaić. Będę niezmiernie wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.
A czy w wezyku wychodzocym z filtra paliwa nie powinno byc wogole powietrza?! Zwrocilem uwage ostatnio ze podajac paliwo do silnika na obrotach biegu jalowego przez przewod idzie rowniez troszke powietrza co jakis czas, ale u mnie auto jedzie rowno i nie muuuli.
Przepraszam za podpinke do tematu.
no jeszcze od kupna nie wymienilem, jezdze od ok 2 miesiecy dopiero w tym miesiacu mam zamiar wymienic. Powietrza nie ma duzo co jakis czas ida male banieczki, ale w zaden sposob nie wplywa to na obroty. Wymienie filtr i posprawdzam wezyki. Dzieki dzieki
Witam. Jestem nowy proszę o pomoc. Kupiłem Octavie z 00 110 tdi. Mam problem z powietrzem w wężyku który idzie z filtra do pompy. Auto gdy jest zimne odpala, jak jest ciepłe to trochę gorzej. Sprawdzałem przewody wydaje się mi że wszystko szczelne. Silnik nie kopci, nie gaśnie, nie brakuje mu mocy. Zimny silnik ma małe falowanie, gdy jest ciepły to ustaje. Pozdrawiam
pawel32kr, imo nie będzie to problemem, w wielu autach widać tam małe bąbelki powietrza i nic się nie dzieje. Przydała by się jakaś szersza diagnostyka samochodu.
VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz