[Inne] Superb1 - Stuki w przednim zawieszeniu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Andrez
    Classic
    • 2010
    • 14

Przyjemny kolorek, przyjemne auto.
    Bezawaryjności
    Afrikaner

Witam Wszystkich,

mam kłopot z przednim zawieszeniem w Superbie1 - mianowicie wymieniłem amorki+gumy,odboje, osłony, jakis wachacz, sworzeń, łączniki - a podczas jazdy po nierównej drodze z lewej strony słychac stuki. Pojechałem juz do 3 różnych diagnostów na badanie amorków - wytrzęsli auto, ale żadnych luzów nie wykryli.

Proszę o sugestie co to może być, bo szlak mnie trafia jak jadę i coś stuka.

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

może "jakiś wahacz" to za mało. przy niewielkim luzie , żeby ocenić stan zawieszenia czasem trzeba je rozpiąć :wink:
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• mimax
        Classic
        • 2010
        • 11

U mnie w octavi jest podobnie. Dwa razy przeszła szczegółowy przegląd a ja dalej słyszę stuki. Mechanik powiedział że to gdzieś na łączeniu amortyzatora i że to nie groźne. Szczególnie słyszalne to jest po płytkich nierównościach drogi. np studzienki kanalizacyjne, najlepiej parę pod rząd lub najazd na krawężnik pod kątem około 45stopni.

Komentarz

• konkon
          Rider
          • 2008
          • 667
          • Octavia I (1U2)
          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Może luz na zawiasach w drzwiach? To też się zdarza, z lewej strony od kierowcy, gdzie drzwi są najczęściej otwierane. Ostatnio ktoś napisał na forum o stukaniu przy wjeżdżaniu na krawężnik i to był zawias :idea:
          Konrad
          OIL SPA -> oleje, filtry, akumulatory, części

90 konny AGRessor
          PerfectServiceBy DGW
          WhitePride :smokedevil

Komentarz

Pracuję...