spalanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Joo
    Drive
    • 2010
    • 76

spalanie

Gratulacje
  • daber85
    Rider
    • 2009
    • 296

spalanie

witam. czy to normalne ze silnik aee pali po miescie 11 l/100km jezdzilem ostatnio spokojnie bez szalenstw. hamowanie silnikiem itp. jesli cos jest nie tak to piszcie na co moglbym zwrocic uwage bo moze pod maska mam cos nie tak. moze zle jest to, ze przy predkosci 50-60 km/h mam 5 bieg?? i czy normalne jest to ze na kazdym biegu samochod jedzie na niskich obrotach, bez wcisnietego zadnego z pedalow tzn ruszam , drugi bieg i jade bez gazu mimo ze obroty na poziomie 800-900 czyli norma. prosze o pomoc

Komentarz

• Viniu
      Rider
      • 2008
      • 517

Jeśli pokonujesz krótkie odcinki z zimnego silnika, to może być normalne.
      Zamieszczone przez daber85
      przy predkosci 50-60 km/h mam 5 bieg??
      I to również może być przyczyna takiego spalania. Bierz pod uwagę, że mając zapięty 5 bieg i próbując z niego przyspieszać od 50km/h wówczas trwa to baaaardzo długo a to niestety powoduje dłuuuugie podawanie zwiększonej ilości paliwa. Rozsądniej jest zredukować do np. trójki, szybko przyspieszyć i znowu zapiąć piątkę. No chyba, że mówisz już o ciągłej jeździe 50-60km/h na "5".

Generalnie polecam cały temat o spalaniu benzynek podpięty na początku strony. Będziesz miał wówczas odniesienie.
      Pozdrawiam

Komentarz

• daber85
        Rider
        • 2009
        • 296

ok a gdzie na poczatku strony szukac tego tematu. i jesli jest cos nie tak z moim silnikiem to na co powinienem zwrocic ówage??? dziekuje pozdrawiam

Komentarz

• baca10
          RS
          • 2009
          • 6225

Zamieszczone przez daber85
          ok a gdzie na poczatku strony szukac tego tematu. i jesli jest cos nie tak z moim silnikiem to na co powinienem zwrocic ówage??? dziekuje pozdrawiam
          Prosze bardzo

Komentarz

Pracuję...