Columbus problem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • FrytekxD
    Classic
    • 2010
    • 9

Columbus problem

Azazel, tylko w TT RS'ie jest pancerny "manual", a w RS3 ma być DSG o ChW jakiej wytrzymałości :diabelski_usmiech
  • kotfili
    Classic
    • 2009
    • 22

Columbus problem

Witam, mam problem z Columbusem . Przez rok wszystko chodziło jak nalezy a dzisiaj raptem po wyjsciu ze sklepu auto nie widzi radia, navigacji, z kierownicy nie moge nic zmienić , a maxi - dot nie widzi go wogóle. Nie ma wizualizacji czujników cofania ani klimatyzacji .Po wyjęciu kluczyka z auta radio działa. Oczywiście sam columbus i navigacja chodzi OK. Czy odłączenie akumulatora moze coś pomóc ? Jeśli tak to odłączyć minus czy plus ? I jakie dane z komputera strace ? Dziekuje z góry za pomoc , pozdrawiam

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja bym odłączył na początek tylko bezpiecznik od Columbusa. Jak nie pomoże to akumulator.
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• mroko
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 659
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Columbusa można zrestartować kombinacją klawiszy. Naciska się jednocześnie przyciski : "do przodu" "do tyłu" i przycisk wyjmowania płyty albo przycisk obok niego (dokładnie nie pamiętam) i radio zostanie zrestartowane.
        Rozum każdy ma, ale nie każdy go używa.

Komentarz

• eX
          Elegance
          • 2006
          • 980

mialem podobnie w sensie z czujnikami (bo mam niesparowanego columbusa) zdjalem ramke, wykrecilem torxy i po prostu odpiolem i wpialem wtyczke.

Komentarz

• kotfili
            Classic
            • 2009
            • 22

dzieki za pomysły, restart Columbusa nie pomaga, spróbuje z bezpiecznikiem

Komentarz

Pracuję...