Tylna klapa przed i po lifcie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzes74
    Ambiente
    • 2009
    • 176
    • Rapid (NH3)

A ja chciałem dziś kupić Kinecta i nigdzie nie ma
    pozdrawiam
    Grzes
    polecam :

www.octavia-forum.de
    www.skodacommunity.de
    www.briskoda.net........
  • wolfar
    Classic
    S_OCP Member
    • 2007
    • 26
    • Octavia II (1Z3)
    • BMM 2.0 TDI 140 KM

Witam, mam problem i nadzieję że ktoś pomoże Musze wymienić po stłuczce tylni zderzak i klapę (combi). Jest okazja kupić kompletną klapę w identycznym kolorze (4590) tyle że jest z modelu tego samego rocznika (2000) jednak przed liftem, a ja mam po lifcie. Na oko identyczne, różnią się umiejscowieniem sprysku (mój przy lampce stopu a ten w wycieraczce) oraz rączka otwierania klapy - (jakby troszkę inna) - i tu moje pytanie. Czy da radę podmienić bez problemów? I trochę z innej beczki, przy kraksie urwało z jednej strony belkę ochronną (za zderzakiem) oraz przygniotło miejsce jej mocowania w konstrukcji samochodu, będzie wycena z PZU - czy to się prostuję, ponownie wspawuję otwory gwintowane?
    Całego elementu przecież nie da się wymienić jak w przypadku zderzaka lub klapy, nie chciałbym żeby mi fuszerę odstawili skoro i tak za wszystko płaci ubezpieczyciel.

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Klapa przed i po lifcie jest ta sama,zamienisz bez problemu.Minimalnie inna jest listwa nad tablicą rejestracyjną.Przed liftem jest gładka,po lifcie z przetłoczeniem.Spsób spryskiwania szyby sobie wybierzesz,albo przed,albo poliftowy.
      Zamieszczone przez wolfar
      czy to się prostuję, ponownie wspawuję otwory gwintowane?
      lepiej ,żeby obeszła się bez palnika.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• pskosz
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 703

Klapę zamienisz bez problemów, tylko będziesz musiał przełożyć przełożyć. Też zamieniałem , ale ze względu na rdze
        pozdrowienia

Komentarz

Pracuję...