Witam
Mam problem z Octavią 1.9tdi asv, samochód słabo przyspiesza, czasem przy ok 160km/h wpada w tryb awaryiny. Wykonałem dziś logi dynamiczne i proszę o analizę i poradę;
ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Sprawdzałem dźwignie kierowniczek chodzi leciutko w pełnym zakresie lecz w jednym miejscu troche się przycinają(można macha nią małym palcem) . Mieszek trzyma ciśnienie, odłączony od dźwigni kierowniczek porusza się w zakresie ok 1cm ,ale nie jest w dobrym stanie było w nim pełno brudu ostatio regulowałem długość sztangi mieszka - usawiłem na zaki fabryczne. Po odpaleniu samochodu sztanga i dźwignia kierowniczek jest wciągana max do dołu a po dodaniu gazu podnosi się lekko do góry.
[ Dodano: Pią 11 Cze, 10 16:01 ]
Wczoraj skruciłem sztangę mieszka o 2 obroty i dalej muł, zrobiłem też numer z diodą wpiełem we wtyczkę od przepływomierza i miłe zaskoczenie od 0-100 około 15s a na przepływce 18s więc pierwszy problem to przepływka a drugi może mieszek turbiny.
Komentarz