zmienilem po 3 sezonach ale to na prawde dlatego ze jezdze duzo i nie zakladalem ich wraz z pierwszym sniegiem ( :roll: ) tylko zawsze jakos kole listopada juz na spokojnie, i nie wiem, koniec marca szly na zasluzony odpoczynek
na upartego jeszcze by i czwarty poradzily , ale wiesz, komfort psychiczny wzial gore
Obecnie jest Opel Astra 1.4
Intensywnie szukam Octavii
Witam,
jestem tu nowy. Przeszukałem całe forum na temat wycieraczek i nie znalazłem niestety odpowiedzi na moje problemy.
Kupiłem niedawno Skodę, ale mam problem z wycieraczkami.
1. Przednie wycieraczki nie działają na wolnym biegu. Jak je włączę to machną raz i koniec. Jak przesunę regulację częstotliwości wycieraczek to znowu raz machną i koniec. Czujnika deszczu chyba nie mam. Zresztą problem jest przy suchej szybie jak i przy deszczu. W pozostałych pozycjach ustawieniach wycieraczki działają bez zarzutu.
2. Drugi problem dotyczy tylnej wycieraczki i jest co najmniej dziwny. Wycieraczka po włączeniu chodzi OK, ale potrafi sama zadziałać. Zauważyłem, że dzieje się tak na ostrzejszych zakrętach. Tzn. jak ostrzej zakręcę (oczywiście podczas jazdy) to wycieraczka się włącza i machnie raz albo parę razy. Trochę mnie to wkurza, ale nie wiem co to może być.
Co do przednich wycieraczek, radziłbym podmienić przekaźnik wycieraczek z jakijs innej oktawki, jeśli masz możliwość i sprawdzić wtedy. Tylna wycieraczka, sciągnij osłone klapy i sprawdz wtyczkę przy silniku oraz czy spryskiwacz nie przecieka. Płyn mogł się dostać do środka i robią się dziwne rzeczy.
Komentarz