Zamek klapy bagaznika padł?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bmmsc
    Classic
    • 2008
    • 32

Jakie świece żarowe zakładałeś? ile kosztowały i skąd...
    a zresztą sprawdź je
    Od ponad tygodnia czyli od początku "zimy"?
    Jeżeli będą OK to ponownie VAG i błędy, kąt wtrysku.
    Ale wygląda to na świece spalone (podróbki?) i możliwe cofające się paliwo (pali za 3-4razem w cieple.... zobacz na wężyki czy jest w nich rano paliwo)
  • Lashlo
    L&K
    S_OCP Member
    • 2007
    • 1455

Panowie!!
    Dzis wracajac z zakupow nie udalo mi sie otworzyc bagaznika.Rano bylo wszystko OK,zakupy zapakowalem,pod domem niestety juz nie udalo sie klapy otworzyc.Ta "raczka" odbija jak dawniej,ale nie przeklada sie to na mozliwosc podniesienia klapy.Nie ma natomiast tego dzwieku (czy to zamek elekrtromagnetyczny?) przy probie otwarcia.
    Zakupy udalo mi sie wyjac przez kanape tylna.Ale to polsrodek.
    Czy ktos z Szanownych Forumowiczow moze po takim opisie sprobowac zdiagnozowac co sie stalo,ewentualnie jak dobrac sie do tego zamka??
    Z gory dziekuje za wszelkie sugestie i podpowiedzi.
    Akuto to OI 2007 rok kombi.

Komentarz

• Arek
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 3143

Lashlo, musisz wejść do bagażnika i przy zamku masz taką zaślepkę plastikową ,zdejmujesz ja i od środka otwierasz za pomocą bolca który jest jak zdejmiesz tą zaślepkę.Taki pomarańczowy dziobek,przynajmniej tak u mnie było.Jak otworzysz to zdejmujesz plastiki z klapy bagażnika mocno wyszarpując do siebie i pewnie spadło Ci cięgno albo tak jak u mnie połamał się plastik przy cięgnie ,ja złączyłem cięgno z zamkiem drutem i mam już dwa lata spokój.Z grubsza to tak wygląda
      PS.było gdzieś to na forum dokładniej opisane ale nie mogę znaleźć.
      -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• Lashlo
        L&K
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1455

Arek, Wielkie dzieki.Jutro z rana sie tym zajme i opisze jak to u mnie wyszlo.

Komentarz

• Arek
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 3143

czekamy
          -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• Lashlo
            L&K
            S_OCP Member
            • 2007
            • 1455

Arek, Dokladnie jak napisales-wlam przez tylne oparcia do klapy bagaznika,wyjecie tej malej zaslepki,nacisniecie tego pomaranczowego dziobka i podniesienie klapy juz bez problemu.
            Nastepnie zdjecie plastikow i u mnie jednak troszke inaczej chyba niz u Ciebie,bo nie bylo ciegna a klamka bagaznika uruchamiala przez taka blaszke czujnik.Ta blaszka sie wygiela.Podgialem ja w kierunku do czujnika,zeby ta blaszka zahaczala o ten czujnik i wsio dziala jak dawniej :-)
            Bardzo Ci dziekuje za pomoc.
            Cala operacja trwala 10-15 minut :-)

[ Dodano: Pon 14 Cze, 10 12:14 ]
            oczywiscie w ruch poszedl "pomógł" ;-)

[ Dodano: Pon 28 Cze, 10 16:09 ]
            Panowie
            Odswieze temat,bo...znowu to samo.
            Tym razem po wlamaniu sie do bagaznika przez tylna kanape i zdjeciu plastiku zobaczylem,ze ten czujnik od otwierania klapy nie ma takiego malego plastiku,ktory dotykany przez blache polaczona z raczka otwierania klapy powodowal odpalenie elektromagnezu i otwarcie klapy.
            Czy ktos wie,czy ta czesc wystepuje oddzielnie czy trzeba cala wiazke elektryczna kupowac i ew. ile to moze kosztowac?
            Zaraz zadzwonie do serwisu,ale nie wiem,czy oni beda kumac po takich wyjasnieniach.
            Ewidentnie ulamal sie ten czujnik.

[ Dodano: Pon 05 Lip, 10 20:42 ]
            UP

[ Dodano: Pon 05 Lip, 10 20:43 ]
            Cena w ASO 450 zl...
            Czy zna ktos jakas metode naprawienia tego zamka poza ASO?

Komentarz

Pracuję...