kłopoty z LPG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ptrd
    Classic
    • 2010
    • 19

kłopoty z LPG

Ja miałem osłonę plastikową i mam teraz blachę. Różnic dźwiękowych nie odczuwam, ale za to komfort psychiczny podczas uderzania o garb na drodze bezcenny.
    Blacha mi się nie wygięła chociaż zrobiłem ok 70 000 km wiec coś na ten temat mogę powiedzieć.

Mam porównanie dwóch samochodów z silnikami AHF i w O1 z plastikiem już parę razy osłona była przykręcana po przejechaniu przez bryły śnieżne lub garby.

Wydaje mi że argumenty i "przypuszczam że będzie głośniej" możesz wsadzić między bajki.
    Piotrek
  • arunia
    Drive
    • 2009
    • 48

kłopoty z LPG

mam oktawkę 1,6 z instalacją lpg,do tej pory auto na gazie sprawowało się nieżle aż do dzisiajoprostu coś się stało i zauważyłem że przestała działać instalacja(zgasł wskaznik poziomu gazu który służy do włanczania i wyłanczania insalacji )próbowałem ją włączyć ale nie reagowała sprawdziłem bezpiecznik od intalacji,był spalony więć wymieniłem na drugi,drugi też się spalił i tak kolejny i kolejny,sprawdziłem więc przewody od instalacji i nieznalazłem żadnych nieprawidłowośći,wieć gdzie szukać przyczyn bo pojęcia nie mam......
    CHUDY

Komentarz

• Picasso_26
      Drive
      • 2008
      • 47

Prosimy więcej info: jaka to instalacja producent, generacja
      Wygląda na to że gdzieś jest zwarcie i dlatego wali Ci bezpiecznik.
      Napisz do huwe na PW on jest dobry w lpg może Ci coś pomoże. Pzdr.

Komentarz

• arunia
        Drive
        • 2009
        • 48

instalacja tomassotto a komputer stag.sekwencja bez lubryfikacji na kablach wszystko wygłada wporządku ale gdzieścoś musi zwierać tylko gdzie.....oto jest pytanie
        CHUDY

Komentarz

• huwe
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2005
          • 976

sp4rawdzić połączenia z zaworami - niebieskie przewody wychodzące ze staga. oczywiście do sprawdzenia zasilanie i masa staga, oraz plusik po zapłonie. więcej nic nie mozna powiedzieć. przepala się w momencie przejścia, czy wali od razu- bez względu na stan pracy? jeśli w momencie przejścia to na pewno za duże obciążenie - coś padło: czytaj któraś cewka : zawory gazowe, albo na wtryskiwaczach. a jeśli wali bez względu na stan pracy, to może być również pad komputerka.
          na odległość tyle można powiedzieć.
          Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

Pracuję...