[O1] zamula od 3000obr/min 1.8 turbo AUM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gregory98
    Drive
    • 2011
    • 54

Zamieszczone przez RALF
    w tym miesiącu ( daty bliżej nie określono) skradziono mi z zamkniętego budynku mieszkalnego w stanie surowym instalacje elektryczną
    Dzięki wszystkim za słowa otuchy. dziś wstawiłem nowe stalowe drzwi, był u mnie elektryk który powiedział że szkody wycenia na ok 8 tyś zł .
    Co do ochrony to solid zakładał u mojego ojca , 4 czujki , najtańsza instalacja chyba 1600 zł, my umowę mamy z solidem podpisaną na 6.5 tys za instalacja alarmowa , z tym że jest to maxymalny wypas a na umowie nie jest jeszcze wpisany termin realizacji.
    Póki budowa się nie zakończy chcemy najprostszą instalację na 6 czujek podpiętą do sieci alarmowej , żeby przypadkowy żul nie wyniósł nam czegoś znowu z domu, bo w okolicy gdzie mieszkam do porządni złodzieje nie łaszczą się na domy w budowie , mi np. do domu to weszły pijaczki lub inne menelstwo

Zamieszczone przez AdamB
    Ameryki nie odkryłeś. W mojej okolicy nikt nie zostawia domu w budowie bez nadzoru w którym znajdują się grzejniki, piec itp. Przypuszczam, że goście przyszli po coś bardziej wartościowego niż po kable. Liczyli na grzejniki, armaturę, a że nie było to wzięli to co było czyli kable ze ścian.
    Za bardzo nie mam jak nadzorować bo budowę mam ok 25 km od obecnego miejsca zamieszkania. i jak bym miał codziennie tam jeździć na kontrolę to bym majątek na benzynę wydał. Poza tym nie wiedziałem że ktoś może się połasić na instalację elektryczną , słyszałem o tym że wyjmują drzwi, okna , czy piece ale żeby wydłubywać kable ze ścian...
  • skalar
    Rider
    • 2010
    • 575

witam mam problem,a wiec jak w temacie zamula od ok 3000 obr/min na benzynie oczywiscie,silnik 1.8 turbo AUM 2000 rok.
    moze pomożecie koledzy choć jestem nowy

Komentarz

• czmielek
      Drive
      • 2010
      • 76

A od 3500-3700 znowu idzie czy dalej muli?

Komentarz

• skalar
        Rider
        • 2010
        • 575

muli nadal i muli do 5000 obr/min dalej nie przeciągałem ide sprawdzic,przejechac sie.

[ Dodano: Pią 18 Cze, 10 18:05 ]
        turbina ładuje jak powinna od 1800 obr/min ale kopa dostaje od ok 2200-2300 obr/min,kolo 3000 przymula,jak odejme gaz od podłogi to niby lepiej,juz nie długo wymiana świec,filtrów itd.
        auto ma gaz sekwencyjny i szczerze pisząc lepiej jedzie na lpg.
        na 5 biegu od 60-110 jakies ok 9-10 sekund.

Komentarz

• madden
          Ambiente
          • 2010
          • 106

Wypadałoby zlogować przepływkę, wartości sondy lambda, czy też czasy otwarcia wtryskiwaczy w całym zakresie obrotów. W ogóle warto by sprawdzić VAG'iem korekcje na 32 kanale. Jeśli są mocno dodatnie to świadczyc może o zbyt małej wydajności układu paliwowego (przytkane wtryski, zbyt mały wydatek pompy) - co miałoby sens jeśli często jeździsz na LPG.
          Spalanie:

Komentarz

Pracuję...