obroty silnka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lisiujaw
    Classic
    • 2011
    • 0

obroty silnka

pozwólcie na kolce, to zaraz stado baranów zacznie jeździć na kolcach gdy nie ma śniegu "bo mówili, ze będzie padać" i po zimie wszystkie drogi dziurawe.
    Ludzie oczekują niewiadomo czego. Jak pada śnieg to musi być ślisko, fizyki się nie zmieni.
    Uważam, że np. Warszawę odśnieżają znakomicie. Wiadomo, jak pada, to tragedia, ale taki urok śniegu i zimy, a piaskarki to też samochody i jak jest korek to też stoją. Natomiast jak przez noc nie pada, to następnego dnia rano drogi są bardzo dobrze odśnieżone - ja z drogowców tej zimy jestem zadowolony.
  • luczech
    Classic
    • 2010
    • 9

obroty silnka

Witam, mam problem z Octavią 1,9 tdi 101 km. Przy nagłym przyśpieszeniu na wyższych biegach przy ok. 2500 obr/min nagle obroty wskakują na ok 2800 obr/min i za chwile znowu wracają do 2500 obr/min. Coś jakby sprzęgło się ślizgało. Nie za każdym razem tak się dzieje. Auto ma przejechane 220 tys. Może ktoś coś wie na ten temat. Kiedyś mechanik mówił, że koło dwumasowe powoli będzie trzeba wymienić.

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

Pewnie miał rację
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• Jelon
        Ambiente
        • 2009
        • 115

Ja mam podobnie ale w trochę innym aucie (żonki).Zdarza się że przy gwałtownym przyśpieszaniu obroty rosną a prędkość jest taka sama. Nie zawsze się ujawnia ale niestety głównie jak chcę wyprzedzać. O ile wiem jest to oznaka ślizgającego się sprzęgła czyli kończy się jego żywot.
        Fojutowo 2011

Komentarz

Pracuję...