Skrzynia biegow 1.9 tdi octavia I

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zygiaga
    Classic
    • 2011
    • 30

No i zrobione w Wołominie. Narazie jestem zadowolony zarówno z usługi, jak i ceny. Choć nieco się denerwowałem widząc uczniów dokrecających śrubki w moim aucie lub też mechanika dokręcającego nakrętkę w piaście tylnej Fabii tak długo, "aż szła"...

Ale na plus jest to, że po skończonej robocie szef sam testuje auto i oddaje po potwierdzeniu, że jest gotowe...
  • 13karolss
    Ambiente
    • 2010
    • 199

mam problem ze skrzynio biegow , octavia 2004 rok(206tys) 1.9tdi 110km a dokladnie zacina mi sie skrzynia biegow w momencie przewaznie gdy chcem zredukowac z 3 biegu na 2 sa problemy zeby wajche od biegow przesunoc na lewo strone,sie blokuje,zacina, na prawo elegancko 3,4,5 bieg wchodzo ale na lewo zwlaszcza podczas jazdy kiedy chcem zredukowac z 3 na 2 niemoge wogole w lewo strone przesunoc biegow , po krotkim zmianie biegow i manewrach znowu zaskakuje lewa strona czyli moge wrzuci na 1,2 a nawet wsteczny, pojawilo mi sie to od jakis dwoch tygodni na poczotku czulem ze ze zmiany biegu z 2 na 3 oraz odwrotnie jakos ciezko dziwnie wchodzo,a teraz to np dojezdzam do skrzyzowania redukcja i potrafi sie zacioc nie za kazdym razem ale sie zacina. niewiem czy skrzynia sie zepsula czy moze przyczyna lezy w jakims elemencie konstrukcji skrzyni biegow... czy ktos moglby mi cos doradzic akurat mechanika odwiedze za okolo 3 miesiace a narazie niemam takiej opcji
    karol - człowiek który zostal papierzem

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

A regulacja wodzików pomogła?
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• 13karolss
        Ambiente
        • 2010
        • 199

hmm kolega ktory mieszka niedaleko podregulowal cos podkrecil kiedy ja ruszalem skrzynio biegow a on pod masko cos dokrecil bo niby jak nalewo strone mi sie blokowalo to bylo za luzne i niezaskakiwalo dobrze a teaz jest w porzodku
        karol - człowiek który zostal papierzem

Komentarz

Pracuję...