Problem z O2 1.9 TDI BKC

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dzygi
    Drive
    • 2011
    • 91

Problem z O2 1.9 TDI BKC

Dzięki wszystkim za spota, miło było was zobaczyć i do zobaczenia za miesiąc
    Auto: Octavia 1 1.9 TDI AHF 110KM 2000r
    ---
    Pomogę - Kasowanie Błędów Nowy Dwór Maz i okolice
    OPEL (OP-COM do 2010) i VAG (VW Audi Skoda Seat do 2004 - czasami do 2010)
  • Thhomas
    Classic
    • 2010
    • 15

Problem z O2 1.9 TDI BKC

Witam
    Mam takie wrażenie, że samochód kiedy na zewnątrz temp wynosi ok 10C ma dużo więcej mocy niż kiedy jest od 20C wzwyż. Octavia ma wirusa na 143KM i 358Nm. Powiedziano mi, że intercooler nie wyrabia jednak tak jak czytam te silniki mają FMIC, który podobno jest bardzo wydajny. Być może jestem przewrażliwiony (wcześniej miałem Vectre B i pozostawię to bez komentarza...) ale może ktoś z forumowiczów też miał bądź ma podobne odczucia. Z góry dziękuje za pomoc.
    "Nieważne jak długo trenujesz,
    najważniejsze jest to jak dużo energii i
    zaangażowania wkładasz w kolejne próby
    pokonania swoich słabości" - Mestre Bimba

Komentarz

• loru
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4286
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Thhomas
      Witam
      Mam takie wrażenie, że samochód kiedy na zewnątrz temp wynosi ok 10C ma dużo więcej mocy niż kiedy jest od 20C wzwyż. Octavia ma wirusa na 143KM i 358Nm. Powiedziano mi, że intercooler nie wyrabia jednak tak jak czytam te silniki mają FMIC, który podobno jest bardzo wydajny. Być może jestem przewrażliwiony (wcześniej miałem Vectre B i pozostawię to bez komentarza...) ale może ktoś z forumowiczów też miał bądź ma podobne odczucia. Z góry dziękuje za pomoc
      mam BXE ale to praktycznie bliźniacze jednostki i fakt jest odczuwalny drobne "puchnięcie" ale u mnie to dopiero powyżej 30 stopni.
      O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

Pracuję...