Szkoda, czy Ty przypadkiem chciałeś zasugerować, że ja nie mogę udzielać rad kolegom z forum, :P psujesz mój autorytet. :P
[O1] Problem z modułem drzwiowym
Zwiń
X
-
[O1] Problem z modułem drzwiowym
Pomocy!
Z uwagi iż nie działa mi w drzwiach kierowcy sterowanie lewym lusterkiem oraz lewy central, postanowiłem poszukać przyczyny niedomagania. Sprawdziłem bezpieczniki ale tam OK, przekaźniki też. Wyjąlem moduł komfortu z deski ale tam OK. Wyjąśłem moduł z silnika szyb kierowcy i tam zonk. Cała płytka była koloru brązowego. Nabyłem inny moduł, ale o tym samym numerze na silniku. Jednak po jego zamontowaniu nie działa nic w lewych drzwiach. Co jest nie tak?
-
-
Cześć
Moim zdaniem masz przegnity kabel w wiązce która znajduje się w drzwiach, a dokładnie tam przy gumie przy wyjściu z drzwi. Problem jest tylko taki że musiszzdjąć tapicerke i "wyrwać wiązkę" z zaczepów i wyciągnąc przez otwór gdzie jest ta guma. Wyjąć z zaczepów trzeba bo jak się nie wyjmie to nie wyciągnie się na tyle żeby znaleźć ten ugnity kabel.
Acha a z kluczyka zamyka Ci się zamek ??
pozdrawiam
Komentarz
-
-
No problemem jest też taki że w żadnych drzwiach nie ma wkładki. Tylko jeżeli kabel byłby przegnity to na Vagu chyba by mi nie pokazywało kiedy ręcznie zamknę drzwi a kiedy otworzę. A właśnie na Vagu pokazuje drzwi odryglowane/zaryglowane ( jeżeli robię to ręcznie z wewnątrz). Czy ten moduł drzwiowy po wymianie podlega kodowaniu. Jeżeli tak, to jak to przeprowadziĆ ?
Komentarz
-
-
macio283, sygnał otwarcia rygla masz z krańcówki cz. Do sterowania pilotem to się ma nijak. Moduł drzwi musisz mieć identyczny numer i kodowanie pasujące do modułu komfortu na wymianę. Było to poruszane, poszukaj. Zaglądnij też TU masz tam schematy drzwi. A kabelki sprawdź, od tego trzeba zacząć. 8)Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
Komentarz