co jeszcze oprócz cewki ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ptrd
    Classic
    • 2010
    • 19

Tylko w ktorym miejscu ??
    Piotrek
  • arunia
    Drive
    • 2009
    • 48

witam.mam problem z zaplonem w swojej oktawce:mianowicie jakiś czas temu zaczoł mi poszerpywać,gasnąć i tracić moc,w konću zgasła i niemogłem jej zapalić,ale jak silnik wystygł zapalil bez najmniejszych problemów(objaw typowy dla cewki) wymieniłem ją wiec,no ale wiele to nie zmieniło,gdy silnik jest zimny auto śmiga elegancko ale gdy się rozgrzeje nie ma różnicy niz przed wymianą,może troszeczke równiej pracuje silnik ale moc marna.co tam jeszcze może byc walnięte że nie chodzi tak jak powinna..?(przewody wymieniane 3 m-ce temu)
    CHUDY

Komentarz

• b707
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1272

Kopułka i palec sprawdzone?
      Adam

Komentarz

• deviltomek
        Ambiente
        • 2010
        • 246

zła ciepłota świec.....być może źle dobrane świece, fizycznie sie nie róznią ale parametry inne...miałem podobny objaw jak do duzego fiata wkreciłem świece z mercedesa C180 na zimnym idealnie chodził ale jak osiągał temperature pracy to przestawał pracować na jeden na dwa na 3 baniaki i gasł:P

Komentarz

• arunia
          Drive
          • 2009
          • 48

d niedawna śmigał nz tych świecach wiec to nie one są przyczyną.a gdzie ta kopółka bo nie mogę ich zlokalizować..?
          CHUDY

Komentarz

• b707
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1272

Od cewki po kablu WN droge obierz... wskarze Ci on kopułke i palec.
            Adam

Komentarz

• owsiak1
              Classic
              • 2010
              • 9

ja mam podobny problem też taki sam silnik wymieniłem świece przewody cały aparat cewkę wyczyszczona przepustnica i jak ktoś mogł by mi napisać jaki jest kąt wyprzedzenia zaplonu bo nie mogę tego nigdzie znalesć pozdrawiam i dziękuje

Komentarz

• Ths
                Rider
                • 2007
                • 317

sprawdźcie Panowie czujnik temperatury cieczy chłodzącej.
                Jak na ciepłym nie będzie chciał odpalić to wyjmijcie wtyczkę z czujnika i spróbujcie wtedy uruchomić.

Komentarz

• kamel_waw
                  Drive
                  • 2010
                  • 44

Czujnik położenia wału, numer czujnika G28. Na początku będą takie objawy jak opisałeś a skończy się tym że silnik się wyłączy podczas jazdy i może być niewesoło. Jak najszybciej pod kompa się podepnij, mogę w tym pomóc jeśli chcesz, tylko musisz do mnie do Piaseczna podjechać. Prawdopodobnie komputer wywali błąd Engine speed sensor.
                  Jakby co wal na priv to zorganizujemy diagnozę.
                  Pozdr.

Komentarz

Pracuję...