Zablokowane drzwi - przód

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • schwung
    Classic
    • 2011
    • 15

Nie bardzo rozumiem jaki to może być olej, który nie traci właściwości przez kilka lat lub po dużym przebiegu. W skodzie Favorit :lol: olej (podaje instrukcja) wymienia się najpóźniej co 5 lat bez względu na przebieg. Spuszcza się korkiem, a wlewa przez otwór po odkręceniu linki prędkościomierza.
    Wiem, że to archiwalna konstrukcja. Czy obecne skrzynie biegów różnią się od wcześniejszych ? Pewnie są nowocześniejsze i bardziej skomplikowane.

Tym bardziej nikt mnie nie przekona, że zrobienie 190 000 km na jednym oleju w skrzyni jest prawidłowe. Wystarczy go zlać, zobaczyć kolor, zawartość drobin metalu, sprawdzić jego właściwości smarne itd.

Kiedyś znałem gościa, który twierdził, że w zachodnich samochodach nie wymienia się oleju w silniku, tylko dolewa. W końcu zatarł biedną Asconę.
    Tak jak mało komu chce się wymieniać płyn hamulcowy co dwa lata.

Tak jak będziemy dbać o nasze "szkodniki" tak będziemy mieli. Wielu kupujących auto z drugiej ręki chciało by mieć żyletę, tylko nie każdemu chce się o te auto dbać.
    Octavia II L&K 1.8TSI DSG
  • mlody_w_17
    Classic
    • 2010
    • 1

Witam.
    W mojej skodzinie zablokowały sie drzwi przednie od strony pasażera. Rygiel normalnie reaguje, podnosi sie przy otwieraniu drzwi i opada przy zamykaniu przez kluczyk. Drzwi nie można otworzyć ani z zewnętrzej klamki ani z wewnętrznej. Czy istnieje jakaś możliwość dostania się do zamka przy zamkniętych drzwiach bez poważnych uszkodzeń. Samochód nie ma zamków na pilot. Będę wdzięczny za wszelkie propozycje. Pozdrawiam

Komentarz

• delanopl
      Elegance
      • 2009
      • 831

Zapoznaj się z regulaminem forum, potem pytaj, a najlepiej poszukaj, o tym już było !

Komentarz

Pracuję...