Witam!!!
Mam pytanie, czy ktoś jest mi w stanie podpowiedzieć dlaczego po 3 miesiącach od czyszczenia turbo znów wpada w "turbo dziurę?" Dodam, że w marcu to było juz drugie czyszczenie, poprzednie też dało efekt na ok 4 miesiace, a teraz objawy podobne czyli: jadę pod górę, rozpędzam auto, 3 bieg i ok 3500 obr./min. i nagle koniec mocy auto przestaje się rozpędzać. Zatrzymanie, reset silnika i dalej wszystko gra, oczywiście do następnego razu.
Dodam jeszce że po drugim czyszczeniu zaślepiłem EGR - taka rada od znajomego fachowca. Z góry dzięki za sugestie, bo ja powoli tracę cierpliwość do mojej Octavki:-(
Problem opisałem jakiś czas temu, ale wtedy się udało:
Powiem tyle, dziś w jeb.ny piątek 13 równe 3 miesiące od czyszczenia dopadło mnie to samo, łącze się w bólu. Moim zdaniem oprócz kierownic i czyszczenia turbo, oczyszczę dolot i EGR
U mnie sprawa rozwiązała się sama. Kolega doradził żebym spróbował trochę bardziej przeciągać auto na biegach do ok 3500 obr./min. i pomogło. Samochód się odmulił, co prawda trochę więcej pali, no ale coś za coś. Powodzenia.
Komentarz