Pompa wody 1.9TDi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • comcio75
    Classic
    • 2011
    • 9

Pompa wody 1.9TDi

Zamieszczone przez DAREKGDA
    dowiadywałeś się :?: jaka cena :?:
    Zamieszczone przez leff
    a wiela wychodzi?
    Tak około 400 pln na początek :shock: . I to nie koniec kosztów, bo jeszcze trzeba doliczyć materiał, chromowanie, polerowanie .. etc. Więc dałem spokój już jak usłyszałem te 400 :shock: :P
    Pozdrawiam
    Comcio75
  • Przemooo
    Classic
    • 2010
    • 12

Pompa wody 1.9TDi

Witam wszystkich użytkowników Octavii!

Jestem na forum nowy, nie tylko na forum bo również pierwszy raz mam w posiadaniu wytwór naszych południowych sąsiadów czyli samochód marki Skoda

Wszystko ładnie pięknie lecz prawdopodobnie pompa wody odmówiła posłuszeństwa. Stąd prośba a zarazem pytanie do forumowiczów czy ktoś z was wymieniał pompę wody w 1.9TDi o kodzie AGR ?

Każda wzmianka jest dla mnie bardzo istotna. Jakieś przestrogi, może porady, zdjęcia(w stylu "how to") itp. Może ktoś dysponuje jakimś poradnikiem.

Przepraszam jeśli powielam temat lecz nic podobnego do tego silnika nie znalazłem.

Pozdrawiam!

Komentarz

• soszek81
      L&K
      • 2010
      • 1245

Jak pompa odmówiła działania to i rozrząd wymień.
      A z tą wiedzą lepiej nie próbuj sam tylko oddaj sprawdzonemu mechanikowi. Całość z wymianą wyniesie mniej jak 1k PLN.
      Była O1 kombi ALH++ 150/340
      Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• Przemooo
        Classic
        • 2010
        • 12

Dzisiaj byłem u mechanika to powiedział mi, że za 300zł + 200zł robocizna wymieni mi cały rozrząd (razem z pompą wody), niby opłaca się ale... No właśnie to "ale", tak tanio, że obawiam się czy części nie będą ze szrotu, jakieś używane. Troszkę strach bo widziałem na własnych oczach co w warsztatach leją do silników i od tamtej pory nie mam zbytniego zaufania do nieznanych mi mechaników.

Wiedzę i narzędzia mam we własnym zakresie lecz miałem i mam nadal nadzieję, że już ktoś przeprowadzał taki zabieg i mógłby mi podpowiedzieć aby poszło łatwiej i szybciej

Komentarz

• tryton
          Elegance
          • 2008
          • 935

tu masz opis jak to mniej więcej wygląda http://www.skodaczesci.pl/porady/skoda/Octavia/38

Komentarz

• phrix
            L&K
            • 2007
            • 1000
            • Audi
            • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Moja opinia jest taka, raczej samemu nie dasz rady.

Ze standardowymi kluczami ciężko będzie podejść do tematu, problem pojawia się z ustawieniem kąta wtrysku, zablokowaniem kół czy odpowiednim napięciem paska. Oczywiście idzie to zrobić , ale ryzyko, się nie opłaca. Wkładanie używanej pompy wody ( mówie tutaj o takich wyciągniętych z innego auta bez regeneracji) jak i ponowne zakładanie paska jest głupotą . Wypytaj mechanika co konkretnie wymieni za tą kase, i czy daje jakąś gwarancję.
            Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• tryton
              Elegance
              • 2008
              • 935

Zamieszczone przez phrix
              Moja opinia jest taka, raczej samemu nie dasz rady.
              Dać to może i da tylko że można więcej szkód narobić niż to warte . Jak kolega nie ma zaufania do specjalistów to polecam zrobić tak jak Ja , poszukać takiego przy którym można stać i patrzeć na ręce co robi . Jak zobaczyłem ile jest roboty z rozrządem w skodzie to w życiu bym tego sam nie robił . A wymieniałem osobiście już w swojej karierze rozrządy w golfach i audi 80 ( ale to były inne konstrukcje )

Komentarz

• Przemooo
                Classic
                • 2010
                • 12

Samochód już u mechanika, odbiór tego samego dnia o 16-17
                Zobaczymy co tam ciekawego zamontuje.

Dzięki za odpowiedzi, szerokości!

Komentarz

Pracuję...