nie jest źle ten wygląda spoko gorzej ten jaśniejszy oczojebny taki do o2 wcale nie pasuj moim zdaniem
Oryginalny alarm???
Zwiń
X
-
Oryginalny alarm???
Witam
Mam do Was pytanie.Może ktoś wie jak właściwie działa oryginalnie zamontowany alarm.
Po normalnym zamknięciu auta z pilota ciągam za klamki,bujam autko i cisza.Nawet siedząc w środku nic się nie dzieje.Jednak gdy zmaykam autko i trzymam na pilocie przycisk zamykania dłużej,do momentu aż 2 razy mrygną kierunki włacza się alarm.oczywiście wyłaczam przyciskiem otwierania.Chciałem zmienić w module komfortu funkcje na domykanie szyb z pilota i nie wiem czy czasami to nie będzie kolidowało z alarmem.Kiedy on się aktywuje i na jakiej zasadzie działa dokładnie.
Z góry dzięki za podpowiedzi.PozdrowionkaJEST Skoda Octavia II 1,9 TDI 105 KM Kombi 2007r. ELEGANCE
BYŁO Skoda Octavia 1,9 TDI 110 KM Kombi 2000r. ELEGANCE
-
-
Mam fabryczny alarm w Tour z 2005r. Aktywowany jest zamykaniem drzwi z pilota i tak samo się deaktywuje. Jeżeli otworzysz drzwi z kluczyka (a wcześniej zamknąłeś je z pilota) to masz 30 sekund na przekręcenie kluczyka w stacyjce aby go zdeaktywować - inaczej właczy się syrena (nie wiedziałem, ze mam fabryczny alarm póki tak własnie nie zrobiłem). U mnie brak jest czujnika wstrząsowego oraz czujek ultradzwiękowych we wnętrzu.
Domykanie szyb z pilota podobno u mnie jest (wg instrukcji przytrzymać przycisk zamykania na dłuzej) - ale nigdy tego nie sprawdzałem.
Komentarz
-
-
Re: Oryginalny alarm???
Zamieszczone przez Pawka123Witam
Mam do Was pytanie.Może ktoś wie jak właściwie działa oryginalnie zamontowany alarm.
Po normalnym zamknięciu auta z pilota ciągam za klamki,bujam autko i cisza.
Komentarz
-
-
Juz jakoś doszełem o co kaman z tym wszystkim.
jacog mnie naprowadził i faktycznie,jak się zamknie z pilota,a otworzy kluczykiem to po ok 15 sekundach zaczyna wyć alarmik,oczywiście jeśli nie przekręcimy stacyjki kluczykiem.
kecaj mam alarm fabryczny.Teraz tylko jeszcze kwestia tego gdzie jest centralka i czy tak jak w zwykłych alarmach można ją w razie czego wyłaczyc kluczykiem.
No i pytanie jak z tym domykaniem szyb z pilota,może nie będzie kolidować.
Dzięki za sugestie.
PowodzonkaJEST Skoda Octavia II 1,9 TDI 105 KM Kombi 2007r. ELEGANCE
Komentarz
-
-
Aha,nic się nie dzieje po wejściu do auta.Tak jak wspomniałem,po ok 15 sek zaczyna wyć syrena czy wsiadasz,czy tez nie.Chybaże np podczas wciągania na lawete, zaczyna wyć,ale tego jak narazie nie sprawdzałem.JEST Skoda Octavia II 1,9 TDI 105 KM Kombi 2007r. ELEGANCE
Komentarz
-
Komentarz