Falowanie obrotow

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PanOctaviusz
    Classic
    • 2017
    • 2
    • Octavia I combi (1U5)
    • APK 2.0 MPI 115 KM

Falowanie obrotow

Witam.
    Mam problem z moja Octavką 2002 2.0 benzyna.
    Mianowicie na biegu jalowym, na zimnym i na rozgrzanym silniki faluja obroty w zakresie 850-1000.
    Mechanik wymienil mi sonde lambda, ale problem pozostal. Falowanie widoczne na filmiku.
    Dodatkowo sluchac jakies swisty spod maski oraz gdy np. wcisne przycisk od zamykania szyby , na ulamek seksundy przygasaja swiatla. Powiedzialem mechanikowi o tym, on jednak twierdzi ze to normalne. Czy ktos moze mi podpowiedziec co to moze byc?
    Ponizej link do nagrania "swistu".

Explore the largest community of artists, bands, podcasters and creators of music & audio

​​​​​​​Pozdrawiam
    Ostatnio edytowany przez PanOctaviusz; 43235.
  • Bambek1
    Elegance
    • 2015
    • 963
    • Octavia I (1U2)
    • AZJ 2.0 MPI 115 KM

Sprawdzone wszystkie przewody oddechowe nie ma gdzieś pęknięcia, nic nie jest poluzowane? Podejrzewam lewe powietrze.
    ŻONA = Ekspert w każdej dziedzinie.
    Jak ja mam mało czasu na wszystko... ale najlepszy jestem w nic nierobieniu.
    Spalanie - Motostat.pl
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• alxxx
      RS
      • 2010
      • 1823
      • Octavia I (1U2)
      • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

wyczyść i zrób adaptacje przepustnicy, ub lewe powietrze. Piski to pewnie pasek osprzętu - naciskasz szybę pobór prądu wzrasta i na chwile dociążasz układ i przestaje. zmien mechanika
      VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
      Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• PanOctaviusz
        Classic
        • 2017
        • 2
        • Octavia I combi (1U5)
        • APK 2.0 MPI 115 KM

To falowanie niby nic nie wnosi, ale bardzo irytuje.. tak samo jak ten swist..tylko, ze ja pol roku robilem full serwis i wymieniony byl kompletny rozrzad i wszystkie plyny.
        dam mu jeszcze jedna szanse z ta przepustnica.A moze znajdze gdzies jakas dziurez ktora zasysa lewizne.
        To twierdzicie, ze ten objaw z przygasaniem swiatel jest normalny? Sprawdzalem aku i jest ok.

Komentarz

Pracuję...