[O1] uszkodzona Skrzynia biegów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Saliszek
    Classic
    • 2011
    • 7

maxpaynemm, to jest wycinany na frezarce alu 1mm + grawerowany napis laserowo

Takze z naklejkami mi tu nie wyjezdzaj - chcesz, moga byc polowe tansze, ale dostaniesz taka tandete, ze masakra :twisted: i wtedy nazwiesz to naklejka :lol:

Hyhy, Marek ja juz mam pomysl na modaaaaaa roku :twisted: :twisted: :twisted:
  • Nand
    Classic
    • 2010
    • 3

witam od paru miesięcy mam wielki problem. posiadam oktawke 1,6 akl z rocznika 2000 wersja po liftingu. jakies 3 miechy temu zaczela mi sie tluc skrzynia ( tak jakby zeby o siebie stukaly) ale tylko na wstecznym.pojechalem z tym do mechanika, on stwierdzil ze musial sie ukruszyc zab na zebatce od wstecznego. z braku funduszy na naprawe stwierdzilem ze nie bede tego wymienial ( w koncu i tak zadko cofam ) skonczylo sie na wymianie oleju w skrzynii ( nie bylo zadnych opilków) . jezdzilem tak spokojnie az do zeszlego tygodnia wtedy zaczely mi biegi coraz ciezej wchodzic tak ze po krotkiej jezdzie bolala mnie reka od ich zmiany. luzu praktycznie nie czuc (gdy wylacze 1 lewarek pozostaje w pod nia i ciezko go przestawic) a przy zmianie z 4 na 5 na luzie w pewnym miejscu czuje sie opor i stuk na luzie.
    no i tu do was pytanie co to moze byc?? wiem ze musze sie liczyc z wymiana skrzyni ale chcialem poznac opinie wasza na ten temat.

Komentarz

• yogii
      Drive
      • 2009
      • 93

Pocztajtutaj może to te "sławne" nity

Komentarz

• piotras74
        Rider
        • 2008
        • 738

tutaj masz link do mojego topicu o problemach ze skrzynią http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=23607

Zamieszczone przez Nand
        ( nie bylo zadnych opilków)
        w skrzyni masz magnez do którego czepiają się opiłki

Zamieszczone przez Nand
        stwierdzil ze musiał sie ukruszyc zab na zebatce od wstecznego
        Zamieszczone przez Nand
        skończyło sie na wymianie oleju w skrzynii
        to może być tylko połowiczne rozwiązanie problemu. Jeśli wyrwane (ukruszone) zęby pójdą Ci w koła wtedy całą skrzynię szlag trafi

Komentarz

• shico
          Drive
          • 2008
          • 98

Myślę że niestety czeka Cię demontaż skrzyni-póki jest co naprawiać.

Komentarz

Pracuję...