SKODA OCTAVIA BJB
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
SKODA OCTAVIA BJB
Strasznie dlugo zapala i na zimnym i na cieplym silniku w dodtaku silnik wpada ruchy i nim trzesie Pojechalem na kompa i wykazalo uszkodzony czujnik polozenie wałka rozrzadu wymienilem i znowu tak samo. co moze byc
-
co do odpalania- sprawdź aku i przejrzyj rozrusznik
trzęsie non stop czy tylko na początku?
Komentarz
-
-
może wiązka nie ma ciągłości ( przerwana).
zapala po 3-4 obr czy 3-4 sekundach?
Komentarz
-
no ze 3 obroty zanim zapali I nie mam pojecia co jest grane a i komputer nie wykrywa walka rozrządu
Komentarz
-
Też mam identyczny problem Pali po trzech obrotach rozrusznika i zaraz po rozruchu silnikiem trzęsie Dodam że auto ma 57 000 km przebieguTDi Rules
Komentarz
-
i nikt nie wie co to moze byc ja ma 165 tys
[ Dodano: Czw 22 Lip, 10 22:17 ]
panowie pomożcie ... moze byc problem z sterownikiem zawor cisnienia ??
Komentarz
-
ja miałem taki problem tyle że u mnie poszedł komp sterujący, wtryski nie dostawały odpowiedniego sygnału i jak było zimno odpalał, jak zrobiło się ciepło to na początku odpalał ale po 3 obrotach, później już nie chciał w ogóle odpalać na ciepło
Niech sprawdzą Ci jeszcze dawkę rozruchową i ewentualnie kąt położenia wtrysku zanim zaczniesz myśleć o zakupie nowego kompa.
Komentarz
-
-
czaplinski, to zmień mechanika :diabelski_usmiech poczytaj u nas na forum, wpisz w szukajkę dawka do rozruchu i będziesz wszystko wiedział
Komentarz
-
temat sie zakończył wymienił dwumase a co do odpalania to wiązka nie miała ciągłości , która szła od komputera do czujnika położenie wałka rozrządu z 3 kabelków dwa przerwane zrobił i gra
Komentarz

Komentarz