Witam! Moja Octavka z silnikiem 1.6 AEE rano bardzo ciężko pali. Ale najlepsze że jak postoi tak do późniejszej godziny np. 10:00 to odpala od pierwszego . Jeśli dość późno przyjadę np. 23:00 to rano koło 6:00 nie ma problemu z odpaleniem. Przejdźmy do kręcenia. Silnik kręci jakby chciał chwycić a nie może, parę razy pokrece i odpala ale kurde tak nie może być, potem przez cały dzień nie ma problemu z odpaleniem, pół obrotu rozrusznika i silnik chodzi ale rano to porażka. Świece nowe kable nowe cewka ok filtry ok, co to może być? :/
O1 1.6 AEE rano nie pali...
Zwiń
X
-
Paliwo się cofa? Nieszczelność w układzie paliwowym, niedomaga pompka paliwowa? Było coś z tych elementów już sprawdzane?
Masz możliwość postawić auto tyłem na górce, żeby zbiornik paliwa był jak najwyżej? Taki przypadek miał kiedyś kolega w megance jak parkował przodem do garażu (przodem w dół) to było ok, jak tyłem (tył w dół) to za cholerę nie odpalał musiał kręcić i kręcić jak na równym to tak był pół na pół okazało się, że jakiś zaworek od paliwa był brudny i nie trzymał.
-
-
Gumis110798 Od jakiego czasu masz problem z odpalaniem auta...? Może i nieszczelny układ paliwowy ale trochę dziwne jak piszesz:
Zamieszczone przez Gumis110798 Zobacz wpisrano bardzo ciężko pali. Ale najlepsze że jak postoi tak do późniejszej godziny np. 10:00 to odpala od pierwszego
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Gumis110798 Zobacz wpischoć mam kabel elm327 ale da sie ogarnąć program żeby z Octavia współgrał?
Zamieszczone przez Gumis110798 Zobacz wpisOd tygodnia jakoś
Nie wiem gdzie mieszkasz... przez ostatni tydzień mieliśmy powrót zimy a na stacjach benzynowych sezon zimowy raczej już się zakończył.
Komentarz
-
Komentarz