Logi - "turbo dziura" 1.9TDI ASV

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Udesky
    RS
    • 2007
    • 1692
    • Octavia I (1U2)
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Logi - "turbo dziura" 1.9TDI ASV

Po przekładce silnika zauważyłem, że mam coś w rodzaju turbo dziury tak do ok 2200rpm, powyżej jedzie normalnie.
    Zrobiłem logi dynamiczne, niestety dawno ich nie robiłem więc mogą być nie pełne (zapomniałem np o grupie 011).
    Mam jednak nadzieje, że coś uda się z nich wyczytać.
    Nie znam się na czytaniu logów, ale odnoszę wrażenie, że z MAF coś nie tak. Czy się mylę?
    Cena domeny: do negocjacji. Oferta sprzedaży znajduje się w serwisie AfterMarket.pl, największej giełdzie domen internetowych w Polsce.

Cena domeny: do negocjacji. Oferta sprzedaży znajduje się w serwisie AfterMarket.pl, największej giełdzie domen internetowych w Polsce.

W Polsce nie ma kryzysu.
    Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
  • sew1981
    RS
    S_OCP MemberModeratoRS
    • 2009
    • 10918
    • Fiat

udesky tak na marginesie Ty żyjesz? wracaj na forum kolo, nawet nie wiedziałem, że motor przekładałeś...

Komentarz

• Wolga85
      Rider
      • 2014
      • 288
      • Octavia I combi (1U5)
      • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

Turbo szaleje i bije prawie do oporu (lub całkiem do oporu jak turbo już starsze). Pewnie geometria zacięta albo coś z podciśnieniami pochrzanione. Druga sprawa to MAF przy takim ciśnieniu powinien wchodzić w ponad 1000 mg/skok a tu ledwo 800. Może to dziura za MAF a przed turbo. Może nie domyka się EGR lub przepływomierz na złom.

Komentarz

Pracuję...