witam. od pewnego czsu zaobserwowalem dziwne suki (chrobotanie) przy skrecaniu tj. na asfalcie jak stoje i skrecam oraz podczas jazdy szczegolnie przy odbijaniu zakretu oraz przy odbijaniu jak stoje na miekkim gruncie np na trawie. opony mam niestety zimowe. myslalem ze to w kolach ale nie dzisiaj sie przysluchalem i glos ten wydobywa sie jakby zza kierownicy. co to moze byc????
[ Dodano: Czw 22 Lip, 10 19:15 ]
przed chwila obejrzalem dokladnie samochod lacznie z lewarowaniem zdjeciem kola i rozebraniem tych plastikow za kierownica. moze sie myle ale stuki ewidentnie pochodza z samej kierownicy. koledzy jak nie wieciej co to to powiedzcie jak rozebrac kierowice. pozdrawiam
witam. od pewnego czsu zaobserwowalem dziwne suki (chrobotanie) przy skrecaniu tj. na asfalcie jak stoje i skrecam oraz podczas jazdy szczegolnie przy odbijaniu zakretu oraz przy odbijaniu jak stoje na miekkim gruncie np na trawie. opony mam niestety zimowe. myslalem ze to w kolach ale nie dzisiaj sie przysluchalem i glos ten wydobywa sie jakby zza kierownicy. co to moze byc????
[ Dodano: Czw 22 Lip, 10 19:15 ]
przed chwila obejrzalem dokladnie samochod lacznie z lewarowaniem zdjeciem kola i rozebraniem tych plastikow za kierownica. moze sie myle ale stuki ewidentnie pochodza z samej kierownicy. koledzy jak nie wieciej co to to powiedzcie jak rozebrac kierowice. pozdrawiam
ja mam tez sam ten problem tylko ze jak skrecam kierownica w prawa strone i z powrotem wraca do połozenia normalnego tez to słychac ! byłem w okregowej stacji na badaniu i pracownik stwierdził ze zawieszenie jest w porzadku tylko maglownica jest skrzywiona i chwilowo nie kazał jej wymieniac tylko jak juz dzwiek bedzie nie do wytrzymania ? przepraszam za podpiecie sie do temetu ale skoro podobny temat to nie ma sensu chyba drugiego zakladac a moze cos sie wspolnie wymysli pozdrawiam
u mnie narazie cisza. stukalo jak byly te upaly moze od gora cos tam sie zrobilo poczekam az znowu bedzie cos nie tak to rozbiore kirownice bo u mnie maglownica to chyba nie jest a ciezko w to uwiezyc zeby to bylo w samej kierownicy ale dzwiek ewidentnie z tamtad dochodzil
daber85, napisałem Ci już wcześniej gdzie szukać metody rozebrania kierownicy. Zajrzyj TU jest tam też kilka zdjęć, na pewno sobie poradzisz. Powodzenia. :wink:
Komentarz