Zamieszczone przez kiki
Dziwne cykanie
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Dziwne cykanie
Witam ostatnio słychać takie jakby cykanie z okolic filtra paliwa w stylu "cyk cyk cyk cyk" z częstotliwością ok 0.2s Nagrałem filmik jednak nie oddaje to w pełni tego dźwięku gdyż słychać hałas silnika.
aa jak dotykam filtr paliwa to drga dokładnie tak jak słychać te dzwięki.
Z kabiny raczej tego nie słychać dopiero jak się wyjdzie z pojazdu.
Co o tym myślicie ?
-
Ja się za bardzo nie znam, ale kiedyś jak miałem Felcię 1,6 MPI to też się mechanika pytałem co tak cyka. To podobno układ odpowietrzania instalacji paliwowej, ale niech się wypowiedzO specjalisty.
Komentarz
-
Temat był już przerabiany. Cykanie jest związane z klimatyzacją, a ścislej ze sterownikiem. Możesz podjechać do ASO, jak masz na gwarancji, to Ci wymienią, ale później i tak cykanie powróci.
Komentarz
-
Auto po gwarancji już daaaaaaaaawnoZamieszczone przez stychlerzTemat był już przerabiany. Cykanie jest związane z klimatyzacją, a ścislej ze sterownikiem. Możesz podjechać do ASO, jak masz na gwarancji, to Ci wymienią, ale później i tak cykanie powróci.
Można z tym objawem jeździć spokojnie, że nic się nie rozsypie ?
Komentarz
-
Można, możnaZamieszczone przez bialy104Można z tym objawem jeździć spokojnie, że nic się nie rozsypie ?
Było, minęło:
RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.
Komentarz
-
W pewnym momencie będziesz miał wrażenie, że cykanie się nasiliło, choć będzie to wyłącznie Twoje odczucie. Nic się nie stanie w sensie mechanicznym, psychika Ci siądzie. No chyba, że znajdziesz sobie inny obiekt zainteresowania (inne skrzypienie). :lol:
Komentarz
Komentarz