Akt wandalizmu lub kradzież - wydarte lusterko (prawe, elektryczne)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hubert87
    Classic
    • 2017
    • 5

Akt wandalizmu lub kradzież - wydarte lusterko (prawe, elektryczne)

Witam serdecznie,

Jakiś ch$j, wydarł mi wczoraj prawe lusterko razem z plastikowym elementem (obudowa lusterka na szczęście cała). Nie znam do końca przyczyny, czy po złości czy ktoś szukał sobie szkiełka bo swoje miał uszkodzone, raczej to drugie bo lusterka nigdzie w promieniu 200 m nie znalazłem a pewnie wandalowi nie było by potrzebne. Jaki trzeba być patusem, żeby nie kupić sobie nowego, które, jak sprawdzałem, kosztuje 20 zł, tylko wydrzeć człowiekowi cały środek, niszcząc plastikowy stelaż. Dobra, wyżaliłem się to teraz do meritum:

Na załączonym zdjęciu widać, że ktoś wydarł cały środek (plastik do którego przyklejane jest szkiełko lusterka + oczywiście samo szkiełko lusterka), gdyby ktoś zabrał samo szkiełko, wówczas kupił bym nowe. Ale tutaj nie bardzo wiem jak to naprawić. Przeszukałem sieć i nie znalazłem żadnego całego używanego lusterka w moim kolorze malowania (9901). Mam w zasadzie dwa pytania:
    a) Czy widzicie szanse aby kupić używane lusterko w innym kolorze malowania i wymieniając plastik + szkiełko (czyli sam środek) do mojej obudowy w oryginalnym malowaniu? Ktoś już to robił? Da się?
    b) Ewentualnie inne rozwiązanie, nie wiem, zastanawiałem się nad dokupieniem samego szkiełka i sposobem w jaki można było by go jakoś zamocować do obudowy (możne konstruując prowizoryczny stelaż). Macie pomysł?

Z góry dzieki za odp.

Załączone pliki
  • hubert87
    Classic
    • 2017
    • 5

Znalazłem takie tylko ze z anglika. Myslicie ze sie nada:

Komentarz

• mrfazi
      • 2010
      • 3103
      • Superb III (3V3)
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez hubert87 Zobacz wpis
      Myslicie ze sie nada:
      Nada - tyle, że wkład prawdopodobnie będzie się różnił od wersji europejskiej, sądzę iż nie powinno to przeszkadzać.

Komentarz

• hubert87
        Classic
        • 2017
        • 5

Dzieki, udało mi sie znalezc całe kompetne lusterko w moim kolorze w wersji europeskiej. Co prawda 30 zł wiecej, ale oszczedzi mi to juz kłopotów

Komentarz

Pracuję...