[O1] Zamek klapy bagażnika ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • morris28
    Classic
    • 2011
    • 6

Witam.
    Na początku tygodnia byłem u lekarza.Stwierdził oszczędzać nogę i za 2-3 tygodnie do kontroli.Brać jedynie Paracetamol-tutaj ten lek ,to lek na wszystko :lol: Jak ból nie ustąpi,dostane skierowanie na rehabilitacje.
    Uszkodzenia tu nie widzi, a nie ma możliwości udac się do ortopedy bez skierowania lekarza rodzinnego.
    Rzecz ma się w Holandii :|
  • MarekHDI
    Classic
    • 2010
    • 6

Witam,

Mam pytanie (jak w temacie) odnośnie sposobu działania zamka bagażnika w O1 (2008).
    Chodzi o to że klapa nie daje się otworzyć na włączonym silniku. Do otwarcia bagażnika trzeba zgasić auto. Nic nie daje otwieranie/zamykanie centralnego.
    Wydaje mi się że po otwarciu centralnego zamka i odryglowaniu drzwi - klapa bagażnika też powinna zostać zwolniona (mimo włączonego silnika) ???
    Czy tak już jest w skodzie czy jednak jest coś nie tak ?

Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Komentarz

• suchy
      Rider
      • 2009
      • 682

Nie bardzo wiem co może być nie tak ale na pewno mogę Ci napisać, że tak nie powinno być. Zamek zawsze powinnien się zwalniać.
      Było, minęło:
      RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.

Komentarz

• kiki
        Rider
        • 2010
        • 359

No właśnie- ja w swojej tez tak mam że mogę otworzyć klapę tylko jak zgasze auto. Powiem szczerze, że to troche irytujące jest :evil: - da się to jakoś obejść/naprawić ?

Komentarz

• gifek
          Drive
          • 2010
          • 43

a może jest to powiązane z fabrycznym alarmem?
          ja w swojej z 2007 roku mogę otworzyć w każdej chwili - alarm fabryczny cobra

Komentarz

• kiki
            Rider
            • 2010
            • 359

Poczytałem troche tutaj:

i niby można zmienić w module komfortu aby zamek blokował się po przekroczeniu 15km/h, ale ktoś tam wypowiadał się (zresztą jak kolega gifek, ) że zamykanie drzwi może być związane z fabrycznym alarmem :? .
            Ktoś się może orientuje :szeroki_usmiech ??

Pozdr
            kiki

Komentarz

• przemek88
              Rider
              • 2009
              • 613

Witam wiecie co to za wtyczka jest w
              zamku w klapie bagażnika (kombi)?

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• ruwado
                RS
                • 2009
                • 14890
                • Octavia IV (NX3)

Może tak jest skonfigurowany założony alarm/centralny zamek? Bo nic mądrzejszego mi nie przychodzi do głowy. Skoro podczas pracy silnika nawet otwarcie zamka nic nie daje? Może ma to zapobiegać otwarciu przez kogoś bagażnika np. na podczas postoju na światłach, co jest logiczne. U mnie zamek jest zblokowany z centralnym zamkiem ale jak na włączonym silniku otworzę centralny, to do bagażnika się dostanę.
                pozdrawiam - Darek

Komentarz

Pracuję...