[O1] Octavia 1.9TDI 90KM AGR 2001 jaka pompa hamulcowa ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PeterK
    Classic
    • 2007
    • 14

ja juz tez dotarłem po obzarciu sie kiełbaskami pod halą miło było was poznać i do zobaczyska następnym razem
  • neox
    Drive
    • 2006
    • 65

Witam,
    miałem wymienioną pompę hamulcową bo wydawało się że stara jest uszkodzona ( już jakiś czas temu ) ale została zamontowana inna pompa do układu bez abs, wszystko tak samo tylko ma dodatkowy jeden króciec, jest w tym momencie zaślepiony, nawet oryginalna pompa miała już na stałe zaspawany ten króciec, nie było innej w sklepie więc została taka założona i tu był chyba błąd, zapewne jest tutaj inny rozkład sekcji w środku.
    Niestety nie mam numeru tej cholernej starej pompy czy ktoś byłby tak uprzejmy i naprowadził mnie na jakiś numerek ?

Objawy:
    +miękki pedał hamulca i mała skuteczność hamowania ( pompa prawdopodobnie przepuszcza na sekcjach gdyż:

-układ odpowietrzany kilkakrotnie nawet w aso, nic się nie polepszyło
    -tłoczki pracują płynnie
    -brak wycieków i przewody całe nie spuchnięte
    -korektor hamowania ? tutaj nie wiem
    -pompa abs ? tutaj nie wiem ale abs i śmiga
    -tarcze przód ate pd 280mm + klocki textar ok
    -tarcze tył brembo 232mm + klocki ferrodo ok

Bardzo proszę niech nikt nie pisze że to serwo bo ono tutaj nie wnosi nic do miękkości pedału i opadania pomału do podłogi tym bardziej, że jest nowe, nic nie syczy (szczelne) a na starym było tak samo, ciśnienie w układzie podciśnienia z vacum jak najbardziej ok.
    Na pewno nie jest tak że ten typ tak ma ( TTTM) ponieważ w golfie mam identyczny zestaw i jest brzytwa a i kiedyś w octavce też było pięknie i to jeszcze na bębnach.

Obstawiam pompę hamulcową lub ABS.

Komentarz

Pracuję...