Filtr paliwa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pldarek
    Classic
    • 2011
    • 8

Filtr paliwa

Satin grau metalic - jest kozacki Może zabrzmię trochę gejowsko, ale zwłaszcza jak jest mokry to kolor wygląda ślicznie. Chyba że w O2 wygląda on inaczej niż w naszej O1 ale nie sądzę :wink:
  • Hipolita
    Ambiente
    • 2010
    • 130

Filtr paliwa

Witam

mam pytanie, czy ktoś miał taką sytuację że jak jest pojemnik na filtr paliwa(octavia desiel 1.9) to skorodowała pokrywa tego pojemnika i zaczeła ropa wyciekać spod uszczelki.

Dzisiaj byłem w auto wimarze i serwisant był niepomiernie zdziwiony tym faktem, ponieważ podobno jescze nie miał takiego przypadku, i efekt jest taki że muszę wymienić caly pojemnik na filtr. :shock:
    Ale co ciekawe nikt mi nie mógł mi powiedzieć dlaczego pojemnik skorodował. :?
    Mi się osobiście wydaj że autko stało gdzieś całą zimę i może od tego. :roll:
    Zaznaczam że autko kupiłem półtora miesiąca temu.

Jeśli ktoś by miał jakiś pomysł to proszę o info.
    Octavia II Kombi 1.9 TDI BXE Ambiente była teraz Octavia III Liftback 1.4 TSI Ambition

Komentarz

• wicher12
      Ambiente
      • 2008
      • 193

dziwne, w tą sobotę wymieniałem filtr paliwa i w dwu letniej O2 nie było śladu korozji na dekielku od filtra i obudowie. Może ktoś podczas otwieranie tego pogiął obudowę i teraz cieknie. (było na forum że trzeba delikatnie do tego otwierania filtra podchodzić)

idź do ASO niech ci pokarzą bo może cię wkręcają :evil:

Komentarz

Pracuję...