Pleione, Czy ten pas "wychodzi" z oparcia? Jeżeli tak to trzeba zdemontować oparcie kanapy i je rozebrać. Mnie się tak zablokował środkowy pas i po zdjęciu tyłu kanapy i rozbrojeniu udało mi się go odblokować. Jest tam jakiś problem z blokadą oparcia lub z linką od tej blokady. Teraz już dokładnie nie pamiętam tego ale coś było takiego opisane na forum i metoda jak to rozbierać.
[O2] Wrocilo przyduszenie
Zwiń
X
-
[O2] Wrocilo przyduszenie
Witam. Calkiem niedawno pisalem o chwilowych "zawiasach" mojego autka. Od czasu do czasu czuje na pedale gazu przytrzymanie akcji silnika tzn. przy wiekszym obciazeniu lub pod stroma gorke auto sporadycznie na ulamek sekundy zamula sie i jedzie dalej bez problemow. Trwa to dosłownie tyle co mrugniecie okiem. Podjalem temat juz wczesniej i poszly wskazania na turbine ale po kompie wszystko ok.Turbina gram powyzej normy nie przeladowywuje i chodz ja slychac to mechanik powiedzial, ze ona tak ma , EGR i klapa gaszaca dzialaja choc sa do czyszczenia, przeplywka ok, elektrozawory cacy, filtr paliwa wymieniony jak i powietrza - choc mila poczatki jednorazowej czkawki juz wczesniej. Po odswierzeniu sterownikow wszystko bylo super ale po jakims czasie problem wrocil. Zastanawia mnie tez kwestia paliwa. Mieszkam teraz w Angli i zawsze tankowalem na Shellu ale po zmianie na paliwo z TESCO auto zgubilo problem. Ostatnie tankowanie bylo znow na Shellu i problem wraca Czy ma ktos jakis pomysl co to jest? Dodam, ze problem wystepuje sporadycznie choc coraz czesciej i w roznych momentach. Na cieplym i zimnym silniku.Prosze o pomoc bo juz nie wiem co mu jest :evil:
-
Komentarz