[O2] Kierunkowskaz i Szyby

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bialas23
    Classic
    • 2011
    • 6

Witam,

W najbliższym czasie planuje zmianę samochodu (marzec-kwiecień). Cena w jakiej będę szukał to ok 40 tys. zł. Początkowo rozważałem 3 modele. Skode Superb 1.9 TDI, Opala Vectre C 1.9 cdti 120hp no i Octavie II. Poczytałem trochę na temat tych samochodów i jednak padło na Octavie. Superb fajny, ale już trochę przestażała konstrukcja. Vectra mi się podoba, ale to jednak Opel i obawiam się awaryjności tego samochodu, głownie elektronika szwankuje no i ten filtr DPF wielu odradza bo są z nim problemy.Ogólnie jednak zostanę chyba wierny marce i będę szukał Octavii II. Wybór padł na silnik 1.9TDI bo w tych 2.0 TDI z tego co się dowiadywałem i czytałem jest często problem z głowicą i wałkiem rozrządu. Szukałem na formum ale nie znalazłem tego co mnie interesuje, a mianowicie:

Na co zwrócić uwagę przy zakupie wersji z tym silnikiem?

Jakieś porady dotyczące takich newralgicznych punktów w tym aucie, tzn. wszystko co może sprawiać częste problemy,a przed zakupem należało by zwrócić na to uwagę?

Czy elektronika jest w miarę mało problematyczna, czy raczej często lubi coś paść?

Ogólnie prosił bym o porady użytkowników tego modelu ops:
  • Robert_P
    Ambiente
    • 2010
    • 209

Witam , mam dwa problemy z którymi da się żyć ale ...

Pierwszy problem to bardzo cichy klik-klak kierunkowskazów czy też tak macie czy coś się zepsuło ? Właściwie przy cichej muzyce to trzeba się wytężyć żeby usłyszeć że kierunek nie został np. wyłączony.

Drugi problem to szyba od pasażera. Po naciśnięciu przycisku szyba się trochę podnosi podnosi i ... opada . Można ją podnieść całkowicie tylko "skokami naprzód" no chyba że zostało ok 20 cm do zamknięcia . Powyższe dzieje się zarówno z przycisku kierowcy jak i pasażera i również z domykania z pilota też się dzieje taki cyrk
    I jaka diagnoza ?

.
    Smerf Miętus

Komentarz

• tomus7
      RS
      • 2010
      • 1896
      • Peugeot

szukajka nie gryzie :lol:
      ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
      http://www.bunkry.pl/pl/index.html
      a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
      http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
      Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• Robert_P
        Ambiente
        • 2010
        • 209

Zamieszczone przez tomus7
        szukajka nie gryzie :lol:
        A to się Chłopie nagadałeś ! :evil:
        Myślisz że nie szukałem ?
        Smerf Miętus

Komentarz

• abstinent
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 4842
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Robert_P, albo walnięty moduł komfortu, albo trzeba szyby przeczyścić, ja mam to samo z szybą pasażera

Z tymi kierunkami to TTTM chyba :roll: u mnie też cicho działa

Komentarz

• Robert_P
            Ambiente
            • 2010
            • 209

Dzięki Abstinent już wiem prawie wszystko :-(
            Smerf Miętus

Komentarz

Pracuję...