[O1] Tylne lampy - przeciwmgielne zamiast mijania ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • morris28
    Classic
    • 2011
    • 6

alfee, byłem dziś w Skodzie, i okazało się, że gość się pomylił, i gdyby była przednia szyba podgrzewana to byłby jakiś włącznik do uruchomienia tego, a jeśli nie ma, to i szyba nie jest podgrzewana
  • MarekHDI
    Classic
    • 2010
    • 6

Witam,

W lampach tylnych zamiast zwykłych świateł (mijania) palą się 'przeciwmgielne' (oba) ?
    Jest to hatchback mod. po lifcie z 2008 ? Może ktoś z Was spotkał się kiedyś z takim przypadkiem ?
    Ktoś tam grzebał wcześniej i coś pokombinował jak widać, ale co może być przyczyną takiego zachowania ?
    Złe żarówki, kostki w lampach, włącznik świateł... ???
    Zgodnie z instrukcją powinny tam być żarówki P21/4W (dla hatchback'a), a są z tego co pamiętam, chyba P21/5W ?

Przejrzałem dokładnie forum ale nie udało mi się niestety znaleźć drugiego takiego przypadku ?
    Z góry bardzo dziękuję za wszelkie ew. sugestie:
    Marek

Komentarz

• Jeżyk
      Rider
      • 2009
      • 691

MarekHDI, przeciwmgielne z tyłu jest tylko jedno w oryginale. Ktoś musiał coś pochrzanić i teraz czeka Cię przywrócenie stanu pierwotnego. A może to światła stopu Ci się świecą?
      Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• bobas
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1676

Takie coś masz?
        BYŁ : MÓJ SZKODNIK http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17786

JEST : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78705

www.tri-dent.pl www.kancelaria-storoniak.pl

FB: Michał Storoniak

Komentarz

• MarekHDI
          Classic
          • 2010
          • 6

Stopy są OK.
          Po prostu zamiast 'zwykłych świateł' świecą przeciwmgielne. Zwykłych 'mijania' w ogóle brak Wyszło to dopiero jak ojciec pojechał na przegląd.
          To że oryginalnie jest tylko jedno przeciwmgłowe (lewe) już doczytałem
          Sprawdzę jak wrócę do domu czy rzeczywiście jest poprowadzony kabel z lewej lampy na prawą do tych mgielnych ?
          Martwi mnie to że nie świeci się żarnik 4W w żarówkach dwu włóknowych w tym miejscu, tylko od razu 'mgielny'.
          Moze problem jest w tym że to np. inne żarowki P21/5W zamiast P21/4W ???

Marek

[ Dodano: Czw 29 Lip, 10 15:11 ]
          Znalazłem w końcu na jakimś forum Fabii ten sam problem
          Chodzi właśnie o żarówki. Jeśli w miejsce P21/4W, włożone są P21/5W - są takie kwiatki (palą się mgielne zamiast pozycyjnych w tylnych lampach).

Pozdrawiam i dzieki za zainteresowanie !
          Marek

Komentarz

Pracuję...