[O1] Tylne lampy - przeciwmgielne zamiast mijania ?
alfee, byłem dziś w Skodzie, i okazało się, że gość się pomylił, i gdyby była przednia szyba podgrzewana to byłby jakiś włącznik do uruchomienia tego, a jeśli nie ma, to i szyba nie jest podgrzewana
[O1] Tylne lampy - przeciwmgielne zamiast mijania ?
Witam,
W lampach tylnych zamiast zwykłych świateł (mijania) palą się 'przeciwmgielne' (oba) ?
Jest to hatchback mod. po lifcie z 2008 ? Może ktoś z Was spotkał się kiedyś z takim przypadkiem ?
Ktoś tam grzebał wcześniej i coś pokombinował jak widać, ale co może być przyczyną takiego zachowania ?
Złe żarówki, kostki w lampach, włącznik świateł... ???
Zgodnie z instrukcją powinny tam być żarówki P21/4W (dla hatchback'a), a są z tego co pamiętam, chyba P21/5W ?
Przejrzałem dokładnie forum ale nie udało mi się niestety znaleźć drugiego takiego przypadku ?
Z góry bardzo dziękuję za wszelkie ew. sugestie:
Marek
MarekHDI, przeciwmgielne z tyłu jest tylko jedno w oryginale. Ktoś musiał coś pochrzanić i teraz czeka Cię przywrócenie stanu pierwotnego. A może to światła stopu Ci się świecą?
Stopy są OK.
Po prostu zamiast 'zwykłych świateł' świecą przeciwmgielne. Zwykłych 'mijania' w ogóle brak Wyszło to dopiero jak ojciec pojechał na przegląd.
To że oryginalnie jest tylko jedno przeciwmgłowe (lewe) już doczytałem
Sprawdzę jak wrócę do domu czy rzeczywiście jest poprowadzony kabel z lewej lampy na prawą do tych mgielnych ?
Martwi mnie to że nie świeci się żarnik 4W w żarówkach dwu włóknowych w tym miejscu, tylko od razu 'mgielny'.
Moze problem jest w tym że to np. inne żarowki P21/5W zamiast P21/4W ???
Marek
[ Dodano: Czw 29 Lip, 10 15:11 ]
Znalazłem w końcu na jakimś forum Fabii ten sam problem
Chodzi właśnie o żarówki. Jeśli w miejsce P21/4W, włożone są P21/5W - są takie kwiatki (palą się mgielne zamiast pozycyjnych w tylnych lampach).
Komentarz