Otóż mam pytanko, ale najpierw przedstawię sytuację, oddałem ostatnio moja Kodzine na wymianę kabli zapłonowych, przy dużej wiglotoności silnik dziwnie pracował, dławił się, nie miał mocy, kiedy chciałem przyspieszyć, i mechanik potwierdził, że na kablach faktycznie jest przebicie, wymienił. I wcześniej, jak silnik się nagrzał, i osuszył, wszystko ustępowało, natomiast teraz dzieje się tak cały czas, jest gorzej niż było. Sprawdziłem opakowanie od kabli których użył i producent podaję że są to kable do Skody octavii 1 z silnikiem 1.6 AEE (75KM) a ja posiadam silnik 1.6 SR (101KM), i tutaj moje pytanie, czy winą takiego stanu rzeczy mogą być źle dobrane kable ? Czy raczej trzeba szukać przyczyny gdzie indziej. Dodam że świece wymieniłem niecałe 5tys. km temu, więc chyba jeszcze nie czas na nie. Posiadam instalację gazową, i sytuacja dzieje się zarówno przy jeździe na gazie jak i na benzynie. Miał ktoś z was podobny problem ? Czy te kable różnią się na tyle żeby miało to znaczenie ?
Za wszelką pomoć z góry dzięki,
szukałem na forum podobnego problemu nie znalazłem, jeśli gdzieś mi umknął to przepraszam i poprosiłbym o link
Pozdrawiam
Za wszelką pomoć z góry dzięki,
szukałem na forum podobnego problemu nie znalazłem, jeśli gdzieś mi umknął to przepraszam i poprosiłbym o link
Pozdrawiam
Komentarz