Woda w aucie z tyłu.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wikko
    Classic
    • 2010
    • 12

Woda w aucie z tyłu.

trzeba było jechać ze mną
  • sebas101
    Drive
    • 2009
    • 58

Woda w aucie z tyłu.

W końcu zlokalizowałem przeciek, woda dostaje mi się przez uszczelkę progową w prawych tylnych drzwiach. Macie pomysł jak pozbyć się nieszczelności?
    Pozostałe miejsca gdzie woda mogłaby lecieć wyeliminowałem.

Przy okazji czy istnieje regulacja drzwi na zawiasach (nie na ryglu) umożliwiająca mocniejsze dociśnięcie dołem drzwi do uszczelki.

Bardzo proszę o pomoc.

Komentarz

• b-bar01
      Elegance
      • 2007
      • 985
      • Octavia I (1U2)
      • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

sebas101,
      jesteś pewien że to przez uszczelkę ??
      jesli drzwi nie odstają od karoserii, to małoprawdopodobne. regulacja oczywiście jest, to ten element w ksztalcie ucha, przykręcony do budy dwoma śrubami 12-tokątnymi.
      zdejmij boczek i sprawdź folię przyklejoną do drzwi, to ona jest sprawcą większości przeciekow.
      u mnie lecialo własnie przez odklejona folię, a woda zbierała się na tej uszczelce na progu i leciała do srodka, pod dywanik.
      *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• deviltomek
        Ambiente
        • 2010
        • 246

folia w drzwiach 100%

Komentarz

• sebas101
          Drive
          • 2009
          • 58

Zrobiłem pomiary, drzwi z prawej strony dołem odstają o 5mm bardziej niż drzwi z lewej. Dotyczy zarówno przednich jak i tylnych.
          Jak pisałem wcześniej wszystkie typowe miejsca przecieków zostały wyeliminowane, łącznie z folią którą "robiłem" wczoraj jeszcze przed deszczem.
          Przeciek zlokalizowałem najpierw korzystając z myjki wysokociśnieniowej, ale sądziłem, że przy normalnym padaniu nie ma takiego ciśnienia i że to nie to miejsce. Dzisiaj rano woda z tyłu i wyraźne ślady prowadzące do miejsca przecieku.
          Zapomniałem wspomnieć, że teraz jeżdżę bez tapicerki i maty filcowej, mogę więc łatwo namierzyć każdy przeciek. Tylko jak długo można korzystać z auta w ten sposób, jazda nie należy do najprzyjemniejszych, jest dosyć głośno.

Dalej czekam na jakieś sugestie, a szczególnie na podpowiedź jak wyregulować przyleganie drzwi do uszczelki od strony zawiasów.

Komentarz

Pracuję...