STUKI podczas odpalania w OII

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Scorpiö
    Ambiente
    • 2010
    • 140

Zamieszczone przez szkoda
    Zamieszczone przez 105hz
    Odnośnie 17 to mam obawy, że będe czuł każdą dziure i nierówność
    będziesz
    Ok, to rozumiem lepiej jakbym wziął 16? Profil o 10 mniejszy od moich 195/65 i różnica nie będzie aż tak bardzo zauważalna?
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#952309
  • Sebus_79
    Classic
    • 2010
    • 15

Witam.
    Mam problem, z którym nie mogą poradzić sobie mechanicy. Podczas odpalania OCTAVII II 2004r 1.9 TDI słyszalne są denerwujące stuki dobiegające spod lewarka zmiany biegów. Wyglada to tak jakbym wcisną lewarek i gwaltownie puścił.
    Zaznaczam, że wymienione zostały wszystkie poduszki silnika i skrzyni biegów, niema mowy o jakimkolwiek luzie.
    Mechanicy rozkładają ręce. Niektórzy z nich twierdzą, że to może byc dwumas lub wogóle całe sprzęglo (to akurat wykluczam bo jest nowe) jeszcze inni, że skrzynia biegów. Wszyscy odsyłają mnie do ASO SKODY.
    Czy ktos miał podobny problem
    Witam!

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

przejrzyj osłony :idea: może któraś jest poluzowana :wink:
      trudno pomóc skoro określenie "stuk" ma x- twarzy
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• Sebus_79
        Classic
        • 2010
        • 15

Byłem w ASO Skody zapłacilem 90 zł i po ok 3 godz. przeglądu stwierdzili dwie możliwości albo winny jest akumulator albo rozrusznik.
        Podłączyłem nowy akumulator i nic nie dało, więc kupilem rozrusznik, właśnie go wstawiłem i jest wszystko OK. Fura odpala jak nowa na dotyk i cichutko bez jakichkolwiek stukow ( a ,,magicy" mechanicy chcieli sprzęgło rozbierać i skrzynie biegów).
        Czasami warto do ASO się wybrać i jak w moim przypadku nie był to duży koszt a przynajmniej pomogli.
        Witam!

Komentarz

Pracuję...