Zamieszczone przez alfee
[O1] Dziwny odgłos przy dodawaniu gazu
Zwiń
X
-
[O1] Dziwny odgłos przy dodawaniu gazu
witam
parę dni temu podczas jazdy na gazie po alpach zapalił mi się check, już jestem umówiony u gazownika a teraz do sedna sprawy
ruszam sobie wczoraj spod bloku jadę sobie po osiedlu na 3 biegu powolutku 30-50 km/h, wjeżdżam na autostradę dodaje mocniej gazu na 3 biegu i nagle spod auta, dziwne terkotanie. tak mniej więcej pod siedzeniem kierowcy, czy podłokietnikiem tak na środku auta. puszczam gaz i przestało następnie 2 razy dodałem lekko gazu na chwilkę cały czas terkotało. a następnie przestało. dźwięk jakby z dziurawego tłumika albo jakiegoś traktora normalnie :P od tej pory przejechałem 100km i nic się nie dzieje. podczas pojawienia się tego dziwnego dźwięku auto nie drgało ani nie traciło mocy. wszystko ok tylko ten dźwięk. dosłownie parę sekund przed tym wydarzeniem auto przełączyło mi się na gaz i check zniknął ale nie wiem czy to może mieć jakiś związek. nic się na razie więcej nie wydarzyło no ale trochę się wystraszyłem ! cóż to może być ?
-
-
U mnie też tak terkocze przy pewnych obrotach, przyczyną jest to iż odspawała się obejma przytrzymująca tłumik w środkowej części, jest to tak zrobione że rura nie spadnie ale czasami się tam trzaska, spowodu luzu pomiędzy mocowaniem a rurą.
Swoją drogę już widziałem/słyszałem parę octavii z takim tłumikiem, więc chyba jest to typowa przypadłość. Ja mam zamiar to przymocować opaską zaciskową, ale jakoś mi się nie chce.
Pozdrawiam.
Komentarz
-
Komentarz